Prins Henrik frasiger sig titel: Færdig som prinsgemal

Underholdning
Fremover lyder prins Henrik titlen 'Hans kongelige Højhed prins Henrik'. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Prins Henrik har valgt at droppe titlen prinsgemal.

Det er slut med at kalde prins Henrik for prinsgemal. 

I forbindelse med sin pensionering fra officielle forpligtelser har prinsen selv valgt at droppe titlen. Fremover lyder han derfor titlen 'Hans kongelige Højhed prins Henrik'. Det skriver Ekstra Bladet, der har fået en bekræftelse fra hoffet.

- Det er Hans Kongelige Højheds egen beslutning at ændre sin titel til det mindre formelle Prins Henrik. Prins Henrik finder, at det passer bedre til hans nuværende situation efter pensioneringen, siger hoffets kommunikationschef, Lene Balleby, til avisen.

Og på hoffets hjemmeside er den nye titulering allerede en realitet. For bare 14 dage siden lød prins Henrik stadig titlen prinsgemal på hjemmesiden, men sådan er det ikke længere. Se billederne nedenfor.

For to uger siden blev prins Henrik tituleret som prinsgemal på hoffets hjemmeside. Foto: Screenshot fra kongehuset.dk.

I dag er prinsens titel ændret. Foto: Screenshot fra kongehuset.dk.

Det var ellers prinsen selv, der i sin tid indførte titlen efter hollandsk og engelsk forbillede. Han har selv forklaret, at det var fordi, man kunne misforstå, hvilken prins der var tale om. Prins Henrik har også ved flere lejligheder luftet sin utilfredshed med, at han ikke havde titel af konge, når nu han var gift med dronningen.

Selvom der er en titel mindre på visitkortet for prinsen, og han har skippet de officielle forpligtelser, så får han stadig otte millioner kroner om året i apanage.