Prins Harry er blevet forlovet: Nu er datoen klar
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/Scanpix

Britiske prins Harry og Meghan Markle skal giftes til maj i Windsor. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Brylluppet vil finde sted i Windsor Castle Chapel, der ligger ved kongeslottet Windsor.

- Hendes Majestæt Dronningen har givet tilladelse til, at brylluppet kan finde sted i kapellet. Kongefamilien vil betale for brylluppet, skriver en talsmand for parret ifølge nyhedsbureauet AFP.

Windsor Castle ligger vest for London og har været kongelig residens, siden Henry I brugte det kort efter den normanniske invasion af England i 1066.

Oprindeligt blev Windsor bygget af Wilhelm Erobreren, der efter sin invasion og overtagelse af England befæstede landet med en stribe borge for at holde de betvungne angelsaksere i ro.

Kapellet, som de to skal giftes i, er fra det 15. århundrede og ifølge nyhedsbureauet AP mere intimt end Westminster Abbey, hvor prins Harrys broder, Storbritanniens kommende konge, blev gift.

Prins Harry, der officielt hedder Prins Henry af Wales, er i dag 33 år, og han er den anden søn af prins Charles og den afdøde prinsesse Diana. Prins Harry er den femte i rækken til den britiske trone.

Hans tilkommende er 36 år og endnu bedst kendt for sin rolle i tv-dramaet "Suits". Her spiller hun juridisk assistent.

Mandag blev det offentliggjort, at de to er blevet forlovet.

- Hans Højhed Prinsen af Wales kan med glæde meddele, at prins Harry skal giftes med Meghan Markle. Brylluppet vil finde sted i foråret 2018, hed det.

Ifølge meddelelsen forlovede parret sig tidligere på måneden.

- Prins Harry har informeret Hendes Majestæt Dronningen og andre tætte medlemmer af familien. Prins Harry har også søgt og fået frøken Markles forældres velsignelse, fremgår det af erklæringen.

Forlovelsesringen, som blev vist frem på plænen foran Kensington Palace, består af tre ædelstene og er designet af prins Harry, skrev BBC.

De to yderste sten stammer fra prinsesse Dianas personlige samling.

Ringen i midten er fra Botswana, som ifølge hoffet står parret nært.

Prins Harry og Meghan Markle kommer til at bo i Nottingham Cottage i Londons Kensington Palace. Her bor i forvejen Harrys ældre bror, prins William, hans kone Kate og deres to børn.

/ritzau/