Prins Charles' kone taler ud: Det var forfærdeligt
Hertuginde Camilla og prins Charles blev gift i 2005. Foto: Heinz-peter Bader/Reuters
Hertuginde Camillas liv ændrede sig drastisk, da hendes forhold til britiske prins Charles blev offentliggjort.

Det skabte stort postyr, da der gik forlydender om, at britiske prins Charles havde haft en affære med Camilla Parker-Bowles, mens har var gift med briternes yndling, prinsesse Diana.

Da forholdet til prinsen for alvor blev kendt i offentligheden, ændrede hverdagen sig også markant for Camilla Parker-Bowles, der i dag kan kalde sig hertuginde.

Mange misbilligede nemlig forholdet mellem hende og prinsen, og flere gange blev hun udpeget som årsagen til, at prins Charles' og prinsesse Dianas ægteskab gik op i røg.

I et nyt interview med Daily Mail fortæller hertuginde Camilla om den svære tid, efter at hendes royale forhold blev offentligt kendt.

I omkring et år følte hun ikke, at hun kunne gå uden for en dør, fordi pressen og paparazzifotograferne fulgte efter hende.

- Det var forfærdeligt. Det var en dybt ubehagelig tid, og jeg ønsker ikke, at min værste fjende skal gå igennem det. Jeg kunne ikke have overlevet uden min familie, fortæller hertuginden, der har to børn fra sit tidligere ægteskab.

Hendes søn, Tom Parker-Bowles, kunne heller ikke undgå at bemærke den store opmærksomhed.

I interviewet fortæller han, at en kikkert var fast inventar på badeværelset, og at de hver morgen brugte den til at spotte, hvor mange paparazzifotografer, der gemte sig i buskene.

Da postyret var på sit højeste havde hertuginden svært ved at forlade sit hjem, og derfor begyndte hun at læse.

- Jeg tænkte, at hvis jeg er fanget her, så kan jeg lige så godt gøre noget positivt som at læse alle de bøger, jeg har lyst til at læse - og prøve at lære at male, selv om det ikke var en stor succes. Og efter et stykke tid gik livet videre på en måde, siger hertuginde Camilla til Daily Mail.

I 1996 blev prins Charles skilt fra prinsesse Diana, og bare året forinden var Camilla Parker-Bowles blevet skilt fra sin ægtemand.

I 1999 viste de sig sammen ved et offentligt arrangement for første gang, og i 2005 blev de på utraditionel vis gift ved et borgerligt bryllup.

Siden brylluppet i 2005 har hertuginden vundet mere popularitet blandt den britiske befolkning.

I 2015 viste en måling af YouGov for Express, at 49 procent af briterne ønskede, at hertuginden ville få titlen som dronning, når prins Charles overtager tronen. Ti år forinden mente kun syv procent, at hun skulle have den mulighed.

/ritzau/FOKUS