Presset til 16 timers vagter: Sygeplejersker går grædende hjem

Sygeplejerskerne på Holbæk Sygehus er pressede. (Foto: Foto: Kim Haugaard/Scanpix/arkiv)

Holbæk Sygehus skal finde 10 millioner kroner inden nytår. Det går ud over arbejdsmiljøet, og særligt sygeplejerskerne er under et gevaldigt pres.

Holbæk Sygehus er så hårdt presset på bemandingen, at overlæge Beda Pauli frygter, at afdelinger på sygehuset kan bryde helt sammen.

Det skriver Sjællandske

Det er udsigten til, at sygehuset skal spare 10 millioner kroner inden nytår, der får afdelingslægen på sygehusets geriatriske afsnit på Medicinsk Afdeling til at råbe op.

- Jeg har været 20 år på sygehuset og har set min del af sparerunder, men jeg har aldrig oplevet en situation som nu. Vi er i forvejen svært belastet, problemet er, at der er alt for få sygeplejersker, siger Beda Pauli.

I forsøget på at finde de 10 millioner kroner har ledelsen allerede meldt et ansættelsesstop ud. Sygeplejerskernes tillidsrepræsentant på Holbæk Sygehus, Annette Møller, er enig med Beda Pauli.

Hun frygter også, at sygeplejerskerne og andet personale bliver spændt for en så tung vogn, at de ikke kan magte mere. Det kan føre til, at afdelinger må lukke ned, frygter hun.

Annette Møller siger, at sygeplejersker på dagligt plan bliver bedt om at tage 16 timers vagter for at få det til at hænge sammen.

Beda Pauli fortæller:

- Vi ser sygeplejersker gå grædende hjem, folk sover ikke om natten af stress, og vi har flere sygemeldinger. Personalet er så overbebyrdet, at de begynder at søge andre steder hen, fx ud i kommunernes genoptræning. Hvis det først går helt galt, vil det næsten ikke være til at rette sygehuset op, advarer overlægen.

Sygehusets vicedirektør, Aase Bjerring, anerkender, at der har været et stort arbejdspres, men at man vil være klar til at ansætte flere fra 1. januar.