Pressede reddere siger fra: Folk er kede af at tage på arbejde
Responce har dækket hullerne i konkurrenten Bios' vagtplan. Foto: Scanpix
Ambulanceredderne hos Responce er pressede.

Flere måneder med udstationeringer i blandt andet Odense begynder nu at sætte sine spor blandt ambulanceredderne hos Responce.

Selskabet, der oprindeligt kun skulle køre ambulancerne i Trekantområdet, har siden 1. september dagligt haft mindst tre ambulancer placeret forskellige steder i Region Syddanmark.

Det er sket for at lukke hullerne i konkurrenten, Bios', vagtplan.

Men nu siger Responce-redderne fra, fortæller fællestillidsmand, Stefan Fyhn.

- Folk er triste, kede af det og har en dårlig arbejdsmoral. De er kede af at tage på arbejde til 12 timer, hvor de ved, at de skal være af sted i bilen en hel dag, siger tillidsmanden til DR Fyn.

Utilfredsheden er ikke blevet mindre af, at redderne i slutningen af november sidste år blev lovet en normalt ambulancedrift fra 1. januar. Men det er altså ikke sket, understreger Stefan Fyhn.

Han har nu bedt Responces' ledelse om at tage sagen op med regionen.

- Folk er på vej ud af faget. De kigger på alternativer, og det er ikke alternativer i Region Syddanmark. Det er noget helt andet eller ambulanceopgaver for andre udbydere, siger Stefan Fyhn.

Direktør hos Responce, Michael Sørensen, fortæller til DR Fyn, at man har kontaktet Region Syddanmark for at diskutere sagen.

Konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Mads Haugaard, vil ikke kommentere sagen i pressen.