Premierminister: Koncert-angreb kan være terror
Det britiske politi behandler mandagens eksplosion i Manchester som et muligt terrorangreb, oplyser den britiske premierminister. Foto: Andrew Yates/Reuters

Den britiske premierminister, Theresa May, siger, at mandagens hændelse ved Manchester Arena efterforskes som "et afskyeligt terrorangreb".

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den britiske premierminister siger samtidig, at hendes tanker går til familierne og pårørende til dem, der har mistet livet under angrebet ved Manchester Arena.

Her er mindst 19 personer bekræftet døde, efter at myndighederne berettede om en eller flere mulige eksplosioner ved arenaen.

- Vi arbejder på at fastlægge de nærmere omstændigheder omkring hændelsen, som af politiet bliver efterforsket som en afskyelig terrorhandling, skriver Theresa May i en udtalelse.

På en pressebriefing tidligt tirsdag morgen bekræfter politichef ved Greater Manchester Police Ian Hopkins oplysningerne.

- Vi efterforsker sagen som en mulig terrorhandling. Vi arbejder tæt sammen med diverse antiterrorenheder og efterretningstjenesten, siger han på briefingen.

Han oplyser i øvrigt, at omkring 50 sårede bliver behandlet på seks forskellige hospitaler i og omkring Manchester.

Ambulanceberedskabet i Manchester oplyser ifølge The Guardian, at det præcise tal er 59 sårede.

Politichefen anmoder om, at alle der har relevante oplysninger om mandagens episode, bør henvende sig til politiet.

Der er endnu ingen meldinger om eventuelle anholdte i sagen.

Videooptagelser fra stedet viser, at panikken spredte sig, efter det som øjenvidner har beskrevet som en stor eksplosion omkring entréen ved arenaen, kort efter at koncerten var slut.

Det er endnu ikke bekræftet, hvad der var årsag til den rapporterede eksplosion.

To anonyme, amerikanske embedsmænd oplyser dog ifølge Reuters, at en selvmordsbomber menes at stå bag.

Dette er dog ikke blevet bekræftet af officielle kilder.

Theresa Mays parti, De Konservative, vil indstille valgkampen frem mod parlamentsvalget i Storbritannien 8. juni på grund af mandagens hændelser.

Det oplyser en kilde fra partiet til Sky News.

Theresa May har oven på hændelsen indkaldt til et ekstraordinært sikkerhedsmøde, der skal finde sted tirsdag formiddag klokken 10 dansk tid.

/ritzau/