Præsident tilbage i Gambia efter kup-rygter
Gambias præsident, Yahya Jammeh, er vendt hjem til Banjul efter meldinger om et kupforsøg sent mandag aften. Foto: Sunday Alamba/AP/AP
Den gambiske regering afviser historie om kupforsøg, og præsidenten er onsdag vendt hjem til sin bolig.

Gambias præsident er vendt hjem til hovedstaden Banjul efter en længere skudveksling mandag aften foran præsidentpaladset med efterfølgende rapporter om et kupforsøg.

Yahya Jammeh var i Frankrig eller Dubai, da uroen brød ud, og han vendte onsdag hjem via N'Djamena, hovedstaden i Tchad.

Den gambiske regering har afvist, at episoden foran præsidentboligen var et kupforsøg.

Tirsdag spillede landets statsradio traditionel musik, og værten læste en erklæring fra regeringen:

- Helt modsat de verserende rygter hersker der fred og ro i Gambia. Regeringen appellerer til, at alle folk og virksomheder fortsætter deres daglige aktiviteter.

Det lokale netmedie Jollof News skrev tirsdag, at mindst fire mennesker blev dræbt under et forsøg på at vælte præsidenten.

Det var ifølge disse medierapporter bevæbnede tilhængere af en tidligere militærleder, Lamin Sanneh, som sent mandag aften angreb præsidentpaladset i hovedstaden Banjul og en militærbase i nærheden.

Militæret besvarede angrebet, og der var skudkampe indtil tirsdag morgen, hedder det.

Den 49-årige præsident kom selv til magten ved et kup for 20 år siden, og han har siden holdt sine politiske modstandere i stram snor.

Gambia er fire gange mindre end Danmark, og der bor knap to millioner mennesker i landet.

/ritzau/Reuters