Præsident landet på Cuba til historisk besøg
Hollande besøger Cuba som den første franske præsident i mere end 100 år, og Fidel Castro er i kalenderen.
Hollande ankom til den internationale Jose Marti-lufthavn i Havana kort ført klokken 05.00 dansk tid mandag.
Hollande ankom til den internationale Jose Marti-lufthavn i Havana kort ført klokken 05.00 dansk tid mandag. Foto: Desmond Boylan/AP

Frankrigs præsident, François Hollande, ankom sent søndag lokal tid til Cuba som den første franske præsident i mere end et århundrede.

Hollande er også den første vestlige leder til at besøge Cuba, siden landet i december sammen med USA besluttede at forsøge at normalisere deres indbyrdes forhold efter årtiers nedfrossen tilstand.

Hollande ankom til den internationale Jose Marti-lufthavn i Havana kort ført klokken 05.00 dansk tid og blev modtaget af Cubas viceudenrigsminister, Rogelio Sierra.

Besøget har som mål at styrke franske og europæiske interesser i Cuba i en tid, hvor landet de seneste år har gennemført gradvise økonomiske og sociale reformer under præsident Raul Castro.

Frankrig ønsker at se Cuba åbne sig endnu mere mod omverdenen, og den franske præsident siger, at USA's lempelsen af handelsembargoen mod landet vil være en stor mulighed for Cuba.

- Cuba ønsker at påbegynde en ny fase, en ny periode, en ny tid for denne ø, der har været offer for en embargo, sagde Hollande under et pitstop på den franske ø Guadeloupe i Caribien.

- Men der findes stadig en masse foranstaltninger, der forhindrer handel og samvirke med Cuba, sagde den franske præsident.

Han skal mandag mødes med præsident Raul Castro, og et møde med tidligere præsident og revolutionsikon Fidel Castro skal angiveligt også være i kalenderen ifølge den franske præsidents kontor.

Det har Raul Castros kontor dog ikke bekræftet.

Mødet kommer bare dagen efter, at Raul Castro var i Vatikanet for at mødes med pave Frans, der har spillet en rolle i det forbedrede forhold mellem USA og Cuba.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.