Administration 

Portræt: En fuckfinger til Gud, pop og middelmådighed

AppleMark

De omsætter for flere millioner kroner t-shirts, men deres pladesalg er langt fra Top 20. Danske Rock Hard Power Spray er klar med en ny musikalsk fuckfinger.

Hvis du ikke kender deres energiske form for punket pikrock, så kender du nok deres t-shirt, der i store fede typer lader omverdenen vide, at ROCK HARD POWER SPRAY ikke længere bare er navnet på en potent sprøjte til mandens nedre regioner.

Rock Hard Power Spray er nu også et solidt dansk rock n roll-varemærke, der sidste år var den mest solgte enhed i stormagasinet Illum. Som påklædning, forstås.

Faktisk har de odenseanske ungersvende omsat for tre millioner kroner t-shirts, mens deres salg af forrige års pladedebut Commerciel Suicide kun solgte cirka 5000 eksemplarer.

Måske fordi bandet Rock Hard Power Spray forstår at pakke sin musik så smart ind.

For det er salget af t-shirts, der understøtter, at kvartetten kan indlemme selv den mest afsidesliggende flække på endnu en tour udi riget, velvidende at den i lang tid (sammen med barpersonalet) udgjorde flertallet, når kun en halv snes provins-punkere dukkede op.

En markedsføring, der nu har vendt de tider, hvor der eksempelvis i Esbjerg kun stod to gæve gutter parat, når Rock Hard Power Spray fyrede op under koklokke og power-chords. Til gengæld formåede de to at stagedive med hinanden (springe ned fra scenen udover publikum for så at blive grebet, red.).

I Kina trak det danske hardrock-orkester til gengæld hele 10.000 slamdance-lystne rebeller, da det sidste forår besøgte Beijings svar på Woodstock. Nyhedsavisen var med, og ifølge forsanger Mattias Hundebøll var turen til Kinamandens land modsætningsfyldt.

- Det er et fucking paradoks, at ens belønning for sådan en tour her er et fucking plastickort til en hoteldør, hvor man så fyrer den af i tre uger med bajer, sprut og knald på. Men når man kommer hjem, så skylder man stadig 100.000 i banken. Og så kan jeg ellers gå ned ad Strøget og møde de første 10 mennesker med vores t-shirts på. Og i går var der 20.000 mennesker, der hoppede rundt til os, men om en uge, så står jeg igen og serverer øl til Mikael Simpson, lød det fra den tatoverede forsanger, der dengang arbejdede på en smart café i Kbh. K.

Fuck myterne

Nærværende skribent fulgte dem tæt i to uger i Kina for at forstå, hvorfor de gad forsøge at leve den drøm ud, som så mange andre falder igennem på. For at regne ud, hvad deres rock n roll-attituder helt ærligt gik ud på, når de dybest set ikke kunne leve af at spille for galleriet. Var skandale-rygterne mest af alt en stor, fed selviscenesættelse?

Ikke rigtig, for det mest skandaløse, drengene foretog sig i Kina, var, da guitarist Frederik Valentin nonchalant kastede sin kridhvide hotel-badekåbe i den blå svømmepøl. Herefter stod personalet på den anden ende for at lægge efterladenskabet i en vandtæt pose og aflevere det ved den rigtige dør ud af 800 mulige.

Med andre ord – hvis drengene skejer ud, så gør de det i hvert fald ikke, mens pressen officielt kigger på.

Eller som bassist Ask Fogh gerne udtrykker det:

- Rock n roll er at gøre, hvad der passer én. Men vi er ikke rock n roll for at pleje vores image. Vi er skide ligeglade med myterne, og hvordan vi fremstår. Og det er i øvrigt det mest rock n roll, vi nogensinde har sagt.

Gud i hovedet

Det kan altså godt være, at Rock Hard Power Spray efter en ordentlig omgang backstage-hærg (som reaktion på dårlig spillestedsservice) er bandlyst på Voxhall i Århus, men det er faktisk ikke rigtig rock n roll for dem. For bandet handler det om at være i kontrol, ikke ude af kontrol.

Som da jeg i sidste uge møder dem igen, mens de står og ruller tusindvis af plakater sammen til de såkaldte streetteams, der sørger for at plastre landets gymnasier og ledige plakatstandere til med pr-materiale. Det er det mest rock n roll, de længe har gjort, påstår de.

Ligesom med musikken. At de selv har produceret to energisk strittende pikrock-plader (ja, det hedder genren altså i fagsprog), handler for dem om at selvgjort er velgjort. Ligesom retten til at skabe sit eget omdømme.

- De er det fortrængtes tilbagekomst i en negativ form, påstår Frederik Valentin med henvisning til intro-nummeret på Trigger Nation . Han har engang studeret filosofi, men ved også noget om dybdepsykologiens fader, Freud, som han gerne kombinerer med Nietzsches mantra om at være fri til selv at skabe nye værdier i sit eget liv.

- Dét hele pladen handler om, bliver sagt med ordene Eyes can t see/ Pop is dead/ I found God in my head .

Og hvad betyder det så?

- At det populære er dødt. At Gud er lige herinde, siger guitaristen og peger under sit lange, uredte hår.

- Man skal give slip, og så fuck alt det andet. Gi Gud fingeren, gi populærkulturen fingeren og sig til folk: Nu må I sgu gå mere i dybden . Guiden til, hvordan du lever dit liv, ligger inde i dig selv, det er det vores musik handler om. Fordi Gud er inde i dig selv. Bottomline.

Død over X Factor

At det fortrængte kommer tilbage i en negativ form, betyder at Rock Hard Power Spray gerne kommer med en knytnæve lige i ansigtet, som de gerne formulerer det.

- Vi har lavet den bedste rockplade i Danmark nogensinde, lyder det samstemmende i et fælles angreb på det Mattias Hundebøll kalder dansk middelmådighed .

- Vi er bandet, der ikke er bange for at sige, at Kashmir var fede engang, men nu er røvsyge live. Eller at selvom Martin fra X Factor har danmarks-rekord i den mest downloadede sang, så er den single det værste lort. X Factor er blevet et nyt ord for talentløshed. At vinde X Factor kan jo sidestilles med at vinde DM i luftguitar eller DM i karaoke, mener han.

- Giv mig 10 minutter, så kan jeg lave noget, der hitter, men det er ikke det, rock n roll drejer sig om, supplerer Frederik Valentin uden at blinke.

Nogle vil nok kalde jer lidt blærerøvsagtige?

- Jeg synes ikke, vi er blærerøvsagtige. Der udkommer så meget lort i Danmark. 99,999 procent af det stinker. Og jeg ved, jeg er fucking hård til at lave musik.

- Jep, og den danske rockbranche er det mest indspiste lort, opsummerer Mattias Hundebøll.

- Selv D.A.D. har fået villa, Volvo og vovse. Sidste år blev Mikael Simpson nomineret som Årets Rockudgivelse Prøv at høre: Det er jo IKKE rock . Nephew er sgu da heller ikke rock i min bog. Vi er rock. Men vi får først en ærespris om 20 år, for først dér har folk fattet os.

Indtil da kan Hard Rock Power Spray fryde sig over, at deres t-shirts allerede nu har skrevet historie.

faktaboks

Ifølge bandets MySpace-profil er Rock Hard Power Spray fire drenge fra Odense, der i bar mave og skiderstil, leverer og onanerer for musikken .

Engang hed de Veto, men det navn er nu overtaget af et andet ungt og populært orkester.

Til daglig er trommeslager Simon Andersen med egne ord tyndpladekirurg, altså pladesmed på Lindø-værftet, hvor han bygger containerskibe til Mærsk. Bassist Ask Fogh er tidligere skorstensfejer, men er nu i lære som lokofører hos DSB. Guitaristerne Mattias Hundebøll og Frederik Valentin forsøger at leve af musik og småjobs.

Bandet blev for første gang kendt, da det i 2005 gav koncert i Odense, hvor der blev indspillet en pornofilm live, hvilket endte på Ekstra Bladets forside. Filmen er nu i distribution i mere end ti lande.

Samme år vandt de verdens største musikkonkurrence, Emergenza. Året efter udkom de med debuten Commercial Suicide , og tog på en større Europa-turné som opvarmning for Bloodhound Gang.

Det nye album Trigger Nation udkom i mandags med rosende anmeldelser. Sangen Las Putas Revinu kan i øvrigt med - med lidt omvendt ordstilling - oversættes til Luderne fra Universal - en hilsen til bandets tidligere pladeselskab.

regn
Nyheder

Frem mod weekenden: Nu kommer efteråret

Vaccine
Nyheder

Vaccinestik til alle over 65 år 

narkosmugling
Krimi

Stor politi-aktion:

13 anholdt for narkosmugling

brændstof
Nyheder

Briterne hamstrer: Fylder vandflasker med benzin

sygeplejeskolen
Kendte

Stjernen fra Sygeplejeskolen:

Vi skal have stoppet løngabet

en stor lavastrøm
Nyheder

Det lille hus blev slugt af lavaen

En gravko læsser døde mink op i en truck
Corona

Seruminstitut: Mink er stadig farlige

Et par på dansegulvet
Kendte

Vild med dans-deltager scorer millioner

Krimi

Ti års fængsel - købte pistol for at dræbe de vantro

En Legomand og et kæmpe skilt
Nyheder

Miraklet LEGO

Hunde på en strand
Dyreliv

Det skal du vide før du dropper hundesnoren

En mand sorterer mink-skind
Nyheder

Afsteming:

Skal minkerhvervet have lov at fortsætte

En mand i smoking og en smuk kvinde i pailletkjole
Film og TV

Daniel Craigs sidste Bond-film

En missil over skyerne
Helt vildt

USA's nye missil-dræber flyver 6.000 km/t

To hvide mink i bur
Nyheder

Flere minkavlere er klar til at starte op igen

To reagensglas med vacciner
Corona

Nyt studie:

Uvaccinerede rammes af Covid-19 tre gange oftere

en sølvgrå pickup-truck
Biler

Ford investerer milliarder i batterier

Underholdning

Superstjerne kendt skyldig i grusom sex-sag

Drab
Nyheder

USA: Rekordmange drab

vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

Nu slutter det

Kokke VM
Sport

VM for kokke:

Sølv til Danmark

Løveunger
Dyreliv

Skønne billeder:

Løveunger har fået chip

FN
Nyheder

Taliban og Myanmar:

Nul taletid i FN

Ketchup
Sundhed

Fare for gas:

Madvarer tilbagekaldes

brandstifter
Krimi

Brandstifter dømt:

Jagtede vidner med kokkekniv

et glas rødvin
Nyheder

Få din vin til at smage endnu bedre med disse tips

trans
Nyheder

Valg i Tyskland:

Transkvinder skriver historie

Nyheder

Lava nærmer sig havet: 
Risiko for giftige gasser 

vand fosser ud af vandhane
Sundhed

Livsfarlig bakterie

findes på ni ud af ti

danske plejehjem

mand sidder i hvid t-shirt
Kendte

Chris Anker begraves

i stilhed 

prinsesse marie smiler
Kongelige

Prinsesse Marie

fortsætter kampen

Christiansborg i aftenmørke
Nyheder

Vagter afvist af PET:

Stod for sikkerheden

i ministerium

have på ejendom
Livsstil

Herskab på budget:

Tre herregårde som ikke

koster en bondegård

folk står på gaden
Nyheder

Kreta ramt af

jordskælv 

radiator
Nyheder

Det bliver dyrere

at holde varmen

til vinter

benzinstander på tankstation
Nyheder

Britisk benzin-panik 

mand smiler
Nyheder

Dansk mindretal

skriver historie

regnbue ved stranden i Vorupør
Nyheder

Ugens vejr: Hele

garderoben skal i brug

bil med talibankrigere på ladet
Nyheder

Forbyder barberer

at trimme skæg

Alle de kvindelige skuespillere fra "Badehotellet" fotograferet i kulisserne med ikke i kostumerne.
Kendte

Badehotellet-stjerne

er blevet gift

En politibil med udrykning.
Krimi

Politiet afspærer boligområde:

Undersøger mistænkeligt forhold

Siden af en politibil
Krimi

Ung mand i kritisk tilstand

efter fald fra bygning

Krimi

Flere får nej til

prøveløsladelse

Mette Bluhme Rieck kigger direkte ind i kameraet.
Kendte

Tv-vært i panik:

Venter barn

Chris Anker Sørensen sidder med den ene arm over den anden og taler.
Sport

Chris Ankers kammerat:

Det er så sørgeligt

Syv tomme øl flasker
Krimi

Spritbilist eftersøges

stak af fra såret ven

En hånd holder et lille gult blad
Livsstil

Gode råd:

Sådan griber du haven an i efteråret

En langhåret guitarist
Kendte

Status Quo-stifter død

en golfspiller og en flot udsigt
Sport

Ryder Cup: Druk på banen 

En kortklippet fyr stirrer på dig
Kendte

Simon Kvamm smider skjoldet

En smuk kvinde og en yngre mand
Kendte

Helena Christensens søn arresteret 

En ketchup-klips presser ketchup ud
Mad og drikke

Heinz introducerer ketchup-presseren

En man i en boksering strækker armene ud
Sport

Kæmpe chok: Ukendt ukrainer slår sværvægtsfavoritten

en kok med høj kokkehat i et køkken med mange kobbergryder
Mad og drikke

Bocuse d'Or kårer verdens bedste kok

et væltet tog
Krimi

Togulykke i USA – flere dræbte

Landbrug & Fødevarers hovedkontor
Nyheder

Bestyrelse færdig efter krænkelsessag

Merkel vinker
Nyheder

Rundspørge overrasker:

De færreste i Tyskland

vil savne Merkel

Travle hænder på en bærbarcomputer.
Nyheder

Sådan får du altid svaret

på vigtige beskeder

Andrea Elisabeth Rudolph portræt
Kendte

Andrea Elisabeth

Rudolph jubler:

Jeg er kræftfri

Tom Cruise og Hayley Atwell
Kendte

Tom Cruise single igen

Side på politibil
Krimi

Mand død efter overfald med hobbykniv

indbrudstyv
Krimi

Tyv afsløret af børns højttaler

person ved skærm
Krimi

24-årig var utilfreds med sin løn

person med mobil
Livsstil

Quizzer kan være

farlige for dit privatliv

hajfinner
Dyreliv

3.500 hajfinner beslaglagt
- 1.000 hajer dræbt

JNBY-logo
Helt vildt

Tøjfirma opfordrer til
at skyde indere

Lakserytteren og Mille Funk
Film og TV

Chok i Vild med dans

billede af politibil
Krimi

Spritstiv kvinde bragede ind i patruljevogn

Elon Musk og Grimes
Kendte

Elon Musk går fra kæresten

Jitender Maan
Krimi

Dramatisk video:

Gangster skudt og

dræbt i retssal

Røg og aske fra vulkan
Nyheder

Nyt vulkanudbrud stopper flytrafik

Santino og Jimmi Levakovic
Krimi

Levakovic-brødre udvist af Danmark

Mai Villadsen
Nyheder

Stress, mobning og krænkelser hos Enhedslisten

Danserne i Vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

I aften er det slut

Lastbiler fra Arla
Nyheder

Panik efter Brexit:

Julen er i fare

illustration af udgravning
Helt vildt

Spektakulært fund:

Finder 23.000 år gamle

fodspor

kvinde kigger ind i kameraet
Film og TV

Her er den nye dommer

i X Factor

vindmølle i landskab
Nyheder

Energipriser på himmelflugt:

Dyr vinter venter 

redningfolk i snestorm på bjerg
Nyheder

Fem bjergbestigere dør

på Europas højeste bjerg

Helle Thorning-Schmidt - Blondinens Betragtninger
Kendte

Blondinens betragtninger:

Helle Thorning springer ud

som forfatter