Portører skal sikre, at læger og sygeplejersker kan danse fredag aften
Nordjysk projekt skal kvalificere det øvrige sygehuspersonale til at flytte rundt på patienterne. Foto: Scanpix arkiv
Et bedre samarbejde om forflytning af patienter kan mindske omfanget af skader på både indlagte og ansatte.

Et bedre samarbejde om forflytning af patienter kan mindske omfanget af skader på både indlagte og ansatte - herunder sygeplejersker og læger.

På Aalborg Universitetshospital har al personale i år været på kursus i bedre patientforflytninger, og ideerne skal nu udbredes til andre sygehuse.

Det oplyser DR Nordjylland.

Det bliver en gevinst for alle parter, mener teamkoordinator Keld Villadsen, der står bag opkvalificeringen.

- På den måde får personalet ikke arbejdsskader; de kan spille golf, løfte deres børnebørn eller tage ud og danse fredag aften. Der er færre sygedage, og derfor flere hænder på arbejde, og det er igen en fordel for afdelingerne, så de ikke har så travlt.

Udover de igangværende projekter i Aalborg, Farsø og Hobro har både Sygehuse Vendsyssel, Skejby Sygehus i Aarhus og et nordjysk hospice vist interesse.

Det overordnede mål er at ensrette forflytningerne, så der er tryghed omkring arbejdet, oplyser sikkerhedsleder på Aalborg Universitetshospital, Oliver Harringer

- Patienten får en bedre oplevelse af at blive flyttet, hvis personalet er stille og rolige omkring det og har ens måde at gøre tingene på, så de ikke kommer i tvivl.

Det er portørerne fra Aalborg Universitetshospital, der står for uddannelsen af deres kolleger.