Populært tv-program: Nu gør Mikkel Beha, hvad far ikke kunne
Mikkel, Marian og Alfred på vej mod drømmemålet. FOTO: Hannelore Dörner/TV2
En lille bitte ø langt ude i ingenting får i aftenens udgave af Kurs mod fjerne kyster besøg af Mikkel Beha, og det er en af tv-værtens største sejre.

Mikkel Beha har sammen med sin kone Marian og den yngste søn Alfred opnået en af sine største drømme.

Han har fået lov til at besøge øen Pitcairn, som ligger langt ude i Stillehavet. Øen er sidste stop, før man rammer Antarktis, og det er noget nær umuligt at komme dertil med båd.

Men det lykkedes for tv-værten i denne aftens (tirsdag) udgave af 'Kurs mod fjerne kyster', som vises på TV2 klokken 20.

Ankerforholdene ved øen er ekstem dårlige, og for at komme til Pitcairn skal man rejse med fly og sejle med fragtskib i to dage. Fragtskibet kommer kun til øen fire gange i løbet af et år, skriver tv2.dk.

Det er altså en ret utrolig misson, som Mikkel, Marian og Alfred har været på.

- Det her er det vildeste. Det er jo den mindste ø ude i midten af ingenting, siger en glad Mikkel Beha om destinationen.

Far Kløvedal måtte vende om

Det er en ekstra stor sejr for Mikkel Beha at nå øen, fordi hans far Troels Kløvedal også tidligere har forsøgt at nå dertil.

Desværre var det en alt for stor mundfuld for Kløvedals skib, og han måtte vende om, fortæller Mikkel Beha:

- Det var lige her (ud for øen red.), min far måtte opgive drømmen om at komme i land på mytteristernes ø. Nordkaperen havde fået vand i motoren, og det var for risikabelt at smide anker ud for de skarpe klipper uden en motor, der skulle kunne få dem væk igen, hvis vinden vendte.

Kløvedal rejste dengang med Nordkaperen og ikke med fragtskib som Mikkel Beha, men selvom tv-værten ikke selv har sejlet sit skib til øen, er han stadig utrolig glad for at være kommet frem.