Populært shoppingcenter udvider: Dobbelt størrelse på vej

Fisketorvet som arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects ser det anno 2024. Se flere billeder under teksten. (Foto: Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects)

Fisketorvet bliver pakket ind i hotel, kontorer og flere butikker. Projektet skal stå færdigt inden åbningen af Sydhavnsmetroen i 2024.

Fisketorvet vokser gevaldigt med hotel, flere butikker og kontorfaciliteter. Det skriver Magasinet KBH.

Fisketorvet er i dag på 70.000 kvadratmeter og består af 93 butikker, 20 restauranter og en biograf.

Planen er at udvide med yderligere 51.000 kvadratmeter til 121.000 kvadratmeter inden den kommende Sydhavnsmetro åbner i 2024. Her vil der blandt andet være et stop ved Fisketorvet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fisketorvet bliver pakket ind i nye butikker, hotel og kontorer. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

Fisketorvet vil ændre udseende fra et "lukket" indkøbssted til mere åbenhed ved, at de franske ejere, Unibail-Rodamco, pakker Fisketovet ind ved blandt andet, at bygge nye blokke med hotel og kontorer uden på den eksisterende vinduesfattige centerkasse og delvist hen over metrostationen på det sydligste hjørne, skriver Magasinet KBH.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Pladsen ved det kommende metrostop Fisketorvet. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

I gadeplan bliver der butiksfacader langs Vasbygade og en promenade hele vejen rundt langs  kajkanterne mellem shoppingcenteret og boligbebyggelserne på Havneholmen.

Det er politikerne i København, der har vedtaget udvidelsen, som arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects har slået stregerne til.

Projektet er en fortsat forvandling af området omkring Dybbølsbro. På den anden side af Kalvebod Brygge, bygges et nyt Ikea med et grønt strøg på taget, er kæmpehotel og et par spektakulære boligtårne signeret af den internationalt anerkendte danske arkitekt Bjarke Ingels.

Fisketorvet vokser med 51.000 kvadratmeter til 121.000 kvadratmeter. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

Det nye Fiksetorvet med caféer. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects