Populær slikbutik meldt til politiet: Har de ingen samvittighed?

Krimi
Lattergas er nemt at få fat på og kan med ganske få klik findes på internettet til 39 kroner for ti patroner. En pakke med 50 patroner kan fås til 175 kroner. (Foto: Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix (arkiv))

Det er ulovligt at sælge lattergas som rusmiddel. Alligevel sagde ekspedient i slikbutik til kunde, at unge køber dem til en hurtig rus.

Det undrer Carina Nielsen fra Kraghave på det vestlige Falster, at en slikbutik sælger lattergas.

Hun fortæller til Folketidende, at hun i Slikparadiset på Torvet i Nykøbing havde en ærgerlig oplevelse. Her stod en pakke med ti lattergaspatroner til 130 kroner frit fremme ved kassen. Den regionale avis skriver, at butikken "giver hjælp til at tage hul på patronen".

Hun spurgte ekspedienten om, hvorfor slikbutikken sælger lattergaspatroner. Her var svaret, at mange unge køber dem til en hurtig rus.

- Han trak bare på skuldrene og virkede ligeglad. Det gjorde mig rasende, at han uden nogen samvittighed sælger sådan noget til unge, siger Carina Nielsen til avisen.

Carina Nielsen er efter hendes bedste overbevisning sikker på, at salget af lattergas i Slikparadiset er ulovligt og har derfor anmeldt butikken til politiet.

Fakta

Det kan være sundhedsfarligt at bruge lattergas, især når man inhalerer det flere gange efter hinanden eller sammen med andre rusmidler, advarer Sundhedsstyrelsen.

Læs mere her

UDVID

Lovgivningen på området siger, at man gerne må sælge lattergas - hvis det er til brug i for eksempel flødeskumssprøjter.

Man må altså ikke sælge det med rus som formål - hvis man som sælger er opmærksom på det, skriver Folketidende.

Carina Nielsen har en søn, som oplever, at lattergas bruges i nattelivet, og Carina Nielsen mener, at man skal tage en snak med sne børn om, hvad der er farligt, når de går i byen:

- Snak med dine børn om risikoen ved at prøve sådan nogle ting. Jeg har selv opfordret mine børn til ikke at prøve stoffer, så de ved, hvor jeg står, siger hun til avisen.

Folketidende har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Slikparadisets indehaver.