Politimand anholdt: Mistænkt for at krænke skolepige på sms
En 56-årig københavnerbetjent er mistænkt for at sende lumre sms'er til 15-årig pige. Han nægter sig skyldig.
En 56-årig politibetjent er blevet anholdt og sigtet for at sende seksuelt krænkende beskeder til en 156-årig pige.
En 56-årig politibetjent er blevet anholdt og sigtet for at sende seksuelt krænkende beskeder til en 156-årig pige. Colourbox

To gange har en 15-årig skolepige angiveligt modtaget seksuelt krænkende beskeder fra en politimand. Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

DUP har rejst sigtelse mod betjenten, der er ansat hos Københavns Politi.

Den 56-årige betjent blev anholdt onsdag. Her gennemførte efterforskere fra DUP ransagning hos manden. Efterfølgende blev han løsladt. Politimanden nægter sig skyldig i den rejste sigtelse.

I en pressemeddelelse fra DUP lyder det, at politimanden i sms-beskederne til pigen "kommenterede forhold af privat karakter, der krænkede hendes blufærdighed".

Beskederne skulle være sendt til pigen, efter at politimanden havde været i kontakt med hende i kraft af sit arbejde som politimand.

Det er nu op til DUP at efterforske sagen. Herefter vil sagen blive videregivet til Statsadvokaten i København, som skal tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for at kræve politimanden dømt ved retten.

Sagen er den anden sag om blufærdighedskrænkelse, hvis eksistens Politiklagemyndigheden offentliggør inden for kort tid.

I sidste uge oplyste DUP, at man havde afsluttet efterforskningen i en sag, hvor en politimand angiveligt har krænket 15 kvinder ved at komme med forskellige bemærkninger af seksuel karakter.

Den sag stammer fra Østjyllands Politi, og også her nægter den sigtede politimand sig skyldig. Ofrene er i ifølge Politiklagemyndigheden "yngre kvinder".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.