Politikere efter Levakovic-dom: "Vi er til grin for vores egne penge"

Krimi
Jakob Engel-Schmidt (V) er bare en af mange politikere, som står uforstående over for, at Gimi Levakovic undgik udvisning af Danmark. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

- Vi kommer til at se på, hvordan vi kan stramme udvisningsreglerne, siger statsminster Lars Løkke Rasmussen efter dagens dom i Levakovic-sagen.

Politikerne står i kø for at komme frem i de forreste rækker på de sociale medier og ryste på hovedet af dagens dom i den famøse sag om udvisning af Gimi Levakovic

Højesteret slog torsdag fast, at det er i strid med Danmarks internationale forpligtelser, hvis Gimi Levakovic blev udvist.

I kølvandet på den dom slår politikere som Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti og socialdemokraternes Trine Bramsen samtidig fast, at lovgivningen skal strammes.

Venstres Jakob Engel-Schmidt mener, at dommen peger fingre af Danmark og konstaterer på Twitter:

- Levakovic får lov til at blive. Føler vi er til grin for vores egne penge, når vi belønner et gennemkriminelt menneske med Danmark.

Men også statsminister Lars Løkke Rasmussen reagerer på dommen og vil kigge på reglerne:

- Domstolene er uafhængige, og deres afgørelser må respekteres, men juraen er politikerskabt. Vi kommer til at se på, hvordan vi kan stramme udvisningsreglerne, skriver statsministeren på Facebook.

De fem højesteretsdommere var enige om resultatet, fremgik det under domsafsigelsen. Gimi Levakovic, der tidligere er dømt i omkring 20 sager, var ikke selv var til stede.

Resultatet skyldes blandt andet hensynet til den dømtes familie. Gimi Levakovic har to mindreårige børn og to voksne børn i Danmark.

Til BT siger formanden for Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen:

- Jeg er meget overrasket over dommen. Jeg havde sådan håbet, at han endte med at blive udvist. Det havde været godt for vores retsfølelse. Man sidder målløs tilbage og tænker, at vi bare er til grin for vores egne penge i det her samfund.

Søren Pape Poulsen vil indkalde justitsministeren til et samråd for at finde ud af, hvordan reglerne kan ændres.