Politiet venter flere anholdelser for Christiania-stenkast

Politiet regner med snart at kunne anholde flere personer, der deltog, da op mod 100 personer torsdag angreb betjente på Christiania med sten- og flaskekast. Billedet er fra en af politiets fredeligere aktioner på Christiania tidligere på ugen. (Foto: Foto: Mathias Øgendal/Scanpix)

Politiet har identificeret flere af stenkasterne fra Christiania, og man regner med snarlige anholdelser.

Politiet regner med snart at kunne foretage flere anholdelser i forbindelse med torsdagens stenkast mod betjente på Christiania.

Det oplyser ledende politiinspektør Allan Nyring.

- Der er et antal personer, som vi har genkendt og fået sat navne på, og dem arbejder vi nu på at få anholdt, siger han.

Siden fredag i sidste uge har Københavns Politi optrappet indsatsen i Pusher Street med daglige rydninger og hyppige patruljeringer. Det er foregået uden de store problemer.

Men torsdag gik det galt, da politiet anholdt fire formodede hashhandlere ved Nemoland.

Det fik en gruppe på op mod 100 personer til at gå til angreb. Seks betjente blev ramt af sten, og en af dem måtte en tur på skadestuen.

Fredag viste en video fra aktionen, at også politiet gik hårdt til værks.

På videoen kan man se, hvordan en betjent med stor kraft skubber en kjoleklædt og ubevæbnet kvinde hårdt i brystet, så hun flyver bagover og hamrer hovedet mod brostenene.

Kvinden er siden blevet anholdt, fordi hun ifølge politiet både før og efter episoden på videoen kaster sten mod betjentene. Hun vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Fredag blev der kastet en enkelt sten mod politiet på Christiania.

- Men stemningen har ellers været forholdsvis fredelig i dag og slet ikke i nærheden af den onde stemning vi oplevede i går, siger Allan Nyring fredag eftermiddag.

/ritzau/