Politiet: Kvinde blev holdt fanget af ung mand
En 23-årig mand fra Tønder bliver tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Sønderborg, sigtet for grov vold, seksuelle krænkelser og frihedsberøvelse. Foto: Domstol.dk/per Johansen/Free
En 23-årig mand er sigtet for grov vold og seksuelle krænkelser, efter han angiveligt holdt kvinde fanget.

En 22-årig kvindes familie blev bekymret og alarmerede politiet, da de ikke kunne få kontakt med hende. Mandag eftermiddag fandt politiet kvinden i en lejlighed i Tønder.

Her blev hun angiveligt holdt fanget af en 23-årig mand. Kvinden var frivilligt taget hjem til manden, men efter noget tid valgte han ifølge politiet at forhindre hende i at forlade lejligheden.

- Hun har været i lejligheden i nogle dage, men hvor længe det har været mod hendes vilje, vil den videre efterforskning vise, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden og kvinden kender hinanden, men de er ikke kærester.

Han er sigtet for grov vold, frihedsberøvelse og seksuelle krænkelser og blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Sønderborg. Her besluttede dommeren at varetægtsfængsle ham i fire uger.

Den 23-årige har erkendt sig delvist skyldig. Hvad han erkender, vil politiet ikke oplyse. Politiet havde anmodet om lukkede døre ved grundlovsforhøret af hensyn til efterforskningen.

- Vi skal have klarlagt, hvornår hun ikke længere kunne forlade lejligheden, og hvilke overgreb hun har været udsat for. Hvis man kan læse i avisen, hvad vores mistanke går på, kan det forstyrre både vidner og hendes egen forklaring, mener Bent Thuesen.

Som udgangspunkt har offentligheden adgang til retsmøder i Danmark. Men dørene kan lukkes af hensyn til efterforskningen, af hensyn til en af parterne i sagen eller af hensyn til vidner.

Almindelig vold kan i henhold til paragraf 244 i straffeloven straffes med bøde eller fængsel i op til tre år. Paragraf 245 omhandler grov vold, som den 23-årige mand er sigtet for.

Her står: "Den, som udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil seks år".

Hvis volden har gjort betydelig skade på offerets helbred, skal det ifølge straffeloven betragtes som en skærpende omstændighed.

/ritzau/