Politiet i Odense: Der var ingen bombe i Bilka
Bilka i Odense blev søndag eftermiddag evakueret efter en bombetrussel. Foto: Colourbox/free
Bombehunde fandt ikke bomber i Bilka i Odense. Truslen blev indtelefoneret en søndag eftermiddag.

Der blev ikke fundet nogen bombe i Bilka i Odense. Det kunne politiet i Odense konstatere, efter at bombehundes skarpe snuder gennem adskillige timer snusede hele butiksarealet igennem.

Bombetruslen blev indtelefoneret søndag klokken 16.35. Varehuset evakuerede omgående kunder og personale.

Politiets bombehunde blev derefter tilkaldt for at gennemsøge det store varehus. Klokken 22.37 var hundenes arbejde afsluttet, uden der var fundet nogen sprængfarlige stoffer.

- Vi er nu færdige med at undersøge Bilka, og heldigvis fandt vi ikke noget. Derfor er afspærringer ophævet, og Bilkas personale er nu inde og lukke forretningen ned for natten, siger vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi.

Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet efterforsker sagen, og har søndag ikke yderligere kommentarer til sagen.

Bombetruslen mod supermarkedet er ikke et enestående tilfælde i Odense.

Fredag 19. december skabte en bombetrussel kaos på Odense Banegård, hvorfor alle tog blev erstattet med busser på en af årets store rejsedage i fire timer. 30.000 passagerer var påvirket af bombetruslen, har DSB vurderet.

Fire dage senere var julefreden atter truet i Odense, da en 48-årig mand indtelefonerede en bombetrussel mod Rosengårdcentret. Han påstod at have plantet en bombe på et toilet i centret, hvilket viste sig ikke at være sandt.

/ritzau/