Politiet: Hjælp os med krysantemumbomberne
Politiet beder offentligheden om hjælp til at opklare sagen, hvor en familiefar mistede livet til en krysantemumbombe. Foto: LASSE KOFOD/POLFOTO
Folk, der ved noget om salg af krysantemumbomber, bedes kontakte politiet.

Politiet i Nordjylland beder offentligheden om hjælp til at finde ud af, hvor de krysantemumbomber kommer fra, som nytårsaften kostede tre mænd livet og sårede to.

Efter dødsulykkerne efterforsker politiet, hvor de farlige bomber, der kun må bruges af professionelle fyrværkere, kommer fra.

I Assens ved Mariager døde en 37-årig familiefar, mens han var ved at affyre en krysantemumbombe.

I Skjellerup ved Hobro mistede to unge mænd på 24 og 25 år livet, da en bombe eksploderede.

To andre unge på 24 og 28 år blev alvorligt forbrændt og fik øjenskader, der for øjeblikket behandles på Rigshospitalet. De meldes uden for livsfare, men ligger fortsat i respirator, oplyser Nordjyllands Politi.

Politiet opfordrer alle, der måtte ligge inde med oplysninger om salg af krysantemumbomber i området omkring Mariager og Hobro, til at ringe til politiet.

Politiet hører også gerne fra folk, der har andre oplysninger om ulykkerne. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Desuden advarer politiet på det kraftigste folk, der måtte ligge inde med krysantemumbomber, til at være meget forsigtige.

Der er tale om meget farligt fyrværkeri, understreger politiet. Folk opfordres til at kontakte politiet i stedet for selv at bortskaffe fyrværkeriet.

/ritzau/