Politiet bruger nye regler: Lukker 11 rockerborge

Politiet vil lukke rockerborge som denne. En Bandidos-borg i Præstø. (Foto: Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix)

Politiet har fredag besluttet at lukke 11 tilholdssteder for to forskellige rockerbander rundt om på Sjælland og Lolland-Falster.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse på vegne af de pågældende politikredse.

Baggrunden for aktionen er en konflikt mellem Satudarah og Bandidos.

Det er tilholdssteder for de to bander, som foreløbigt er blevet lukket i 14 dage fra fredag klokken 12.

Satudarahs klubhuse er blevet lukket i Maribo og Stenløse. Lukningen af klubhuset i Maribo er en forlængelse af den lukning, der skete for to uger siden.

For Bandidos' vedkommende er det i Næstved, Holbæk, Køge, Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Helsingør, Hillerød og Frederiksværk.

Fredag 27. oktober udbrød der slagsmål mellem de to grupperinger til et boksestævne i Herlev, og det fik konflikten mellem de to bander til at eskalere yderligere.

- Baggrunden for den her aktion er, at der siden episoden i Herlev har været en eskalering med mange angreb spredt ud over Sjælland og Lolland-Falster.

- Nu har vi grund til at tro, at angrebene vil fokusere på klubhusene, og derfor vælger vi at lukke dem, siger Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst (SEØ) til Ritzau.

Begge grupper har tilholdssteder over hele landet, og Flemming Madsen fortæller, at man derfor er i tæt dialog med politikredsene på Fyn og i Jylland.

- Man kan jo ikke udelukke, at banderne søger væk, så det er noget, vi taler med kredsene om, siger han.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi meddelelser samtidig, at man forlænger visitationszonerne i Maribo, Sakskøbing og Nykøbing Falster.

SEØ er politiets særlige afdeling mod organiseret kriminalitet. Særlig Efterforskning Vest står for indsatsen på Fyn og i Jylland.

Kort før klokken 14 har Flemming Madsen ingen oplysninger om, at politiet skulle have foretaget anholdelser i forbindelse med lukningerne.

Konflikten mellem de to grupper har budt på sammenstød, hvor der blandt andet er blevet brugt knive og skydevåben.

/ritzau/