Politiet beslaglægger 468 krysantemumbomber øst for Ikast

I alt har politiet fundet fire ton fyrværkeri, som er blevet opbevaret ulovligt, øst for Ikast.
Arkivfoto - Beslaglagt chrysantemumbombe. En 65-årig fyrværker fra Bording øst for Ikast har fået beslaglagt store mængder gammelt fyrværkeri og krysantemumbomber, der er blevet opbevaret ulovligt.
Arkivfoto - Beslaglagt chrysantemumbombe. En 65-årig fyrværker fra Bording øst for Ikast har fået beslaglagt store mængder gammelt fyrværkeri og krysantemumbomber, der er blevet opbevaret ulovligt. Foto: GERT JENSEN/POLFOTO

En 65-årig fyrværker fra Bording øst for Ikast har fået beslaglagt store mængder gammelt fyrværkeri og krysantemumbomber, der er blevet opbevaret ulovligt.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

I alt har politiet beslaglagt 4000 kilo fyrværkeri fra mandens lager. I rent krudt svarer det til cirka 1000 kilo.

- Han har haft to containere, som blandt andet har indeholdt noget ældre fyrværkeri, der er for gammelt. Og han har ikke haft tilladelse til at opbevare det i de containere, fortæller vagtchef Lars Even fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det hele er blevet beslaglagt og transporteret væk af Beredskabsstyrelsen og ammunitionsrydningstjenesten EOD.

- Den ene container indeholdt lovligt fyrværkeri, hvor noget dog var for gammelt. I den anden var der nogle krysantemumbomber, som han muligvis også kan have haft lov til at have, fordi han er fyrværker, men han har ikke lov til at opbevare det, som han gjorde, siger Lars Even.

I alt blev der fundet 13 kasser, som hver især indeholdt 36 krysantemumbomber. I alt er der altså tale om 468 af de kraftfulde bomber.

Containerne har stået på en mark og ikke i nærheden af beboelse.

Det var brandinspektører, der tirsdag eftermiddag opdagede den tvivlsomme opbevaring af fyrværkeriet, da de udførte et kontroltjek på mandens salgssted og også undersøgte hans lageropbevaring.

Containerne er blevet tømt i løbet af aftenen, oplyser politiet.

Den 65-årige mand er blevet sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.