Politiet beslaglægger 102 kilo hård narko i Nordsjælland

Ved ransagninger på hele Sjælland har politiet beslaglagt 102,4 kilo amfetamin, ecstasy og kokain. Det er en af de største mængder hård narko, der er blevet beslaglagt i én aktion. Tre mænd og en kvinde er anholdt.
Ved ransagninger på hele Sjælland har politiet beslaglagt 102,4 kilo amfetamin, ecstasy og kokain. Det er en af de største mængder hård narko, der er blevet beslaglagt i én aktion. Tre mænd og en kvinde er anholdt. Foto: Enrique Castro-mendivil/arkiv/Reuters

Nordsjællands Politi har i samarbejde med de øvrige politikredse på Sjælland beslaglagt 102,4 kilo hård narko rundt om på Sjælland.

Aktionen skete natten til fredag og i løbet af fredagen.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Tre mænd og en kvinde i alderen 31 til 56 år er anholdt og sidder fredag eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

- 102,4 kilo hårde stoffer fra flere forskellige varehylder er meget, og de potentielle strafferammer for besiddelse af så store partier vidner om, at narkokriminalitet er en alvorlig forbrydelse.

Det siger politiinspektør og leder af Central Efterforskning i Nordsjællands Politi, Lau Thygesen, i pressemeddelelsen.

Straffelovens narkoparagraf har en strafferamme, der går op til 16 års fængsel.

Til Ritzau fortæller Lau Thygesen, at der er beslaglagt kokain, amfetamin - også kendt som speed - samt MDMA, der er bedre kendt som ecstasy.

- Jeg kan ikke huske, at vi har beslaglagt så store mængder på én gang, og det er i hvert fald aldrig sket i Nordsjællands Politikreds, siger Lau Thygesen.

Fredagens aktion, hvor der også blev fundet en skarpladt pistol, kommer efter en kort efterforskning på blot et par uger, og Lau Thygesen vil ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen.

Han vil fredag eftermiddag ikke fortælle, om de anholdte har banderelationer.

- Det holder vi af efterforskningsmæssige grunde for os selv indtil videre, siger politiinspektøren.

De mange ransagninger blev foretaget i samarbejde med de øvrige politikredse på Sjælland, hvilket ifølge Lau Thygesen var essentielt for sagen.

- Der er ingen tvivl om, at det her ikke kunne lade sig gøre uden dedikerede medarbejdere og et godt samarbejde på tværs af politikredsene, udtaler han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.