Politiet anholder mistænkt bankrøver i Nykøbing Falster
Danske Bank i Langgade i Nykøbing Falster blev tirsdag røvet. Torsdag er en mistænkt mand anholdt. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix
En Danske Bank i Nykøbing blev røvet tirsdag. To dage senere er den formodede bankrøver anholdt.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har torsdag anholdt en 43-årig mand fra Nykøbing Falster. Han er mistænkt for at have røvet en Danske Bank.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Danske Bank i Langgade i Nykøbing blev røvet tirsdag klokken 12.45.

Personen fik udleveret kontanter fra kassen og flygtede bagefter i en Mazda. Bilen fandt politiet senere på Kringelborg Allé.

Det er uvist, hvor stort et pengebeløb personen slap af sted med.

To dage senere har politiet nu fundet frem til den formodede bankrøver. Han blev anholdt klokken 13.27 på en adresse i Nykøbing Falster.

Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag.

Politikommissær Bo von Würden fortalte efter røveriet tirsdag, at gerningsmanden brugte en kniv til at få udleveret kontanterne ved kassen.

Første troede politiet, at der var tale om en kvindelig røver, oplyste politiet tirsdag.

To yngre personer har også været anholdt i forbindelse med røveriet. Det var to mænd på 17 og 23 år. Det blev anholdt ved den efterladte Mazda, da de opførte sig mistænkeligt.

Efterfølgende blev de løsladt igen, men den 23-årige er sigtet for medvirken til røveri. Den 17-årige har ikke noget med røveriet at gøre, mener politiet.

/ritzau/