Politiet advarer: Unge køber knive fra pc-spil

I løbet af de sidste fire måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi haft 52 sager om halsknive.
Syd- og Sønderjyllands Politi advarer unge mod at importere halsknive, som de kender fra computerspillet Counter-Strike. De er ulovlige, men det er mange ikke opmærksomme på, lyder advarslen fra politiet.
Syd- og Sønderjyllands Politi advarer unge mod at importere halsknive, som de kender fra computerspillet Counter-Strike. De er ulovlige, men det er mange ikke opmærksomme på, lyder advarslen fra politiet. Foto: Syd- Og Sønderjyllands Politi/Free

I kontrollen af post og pakker i Københavns Lufthavn er politiet stødt på flere halsknive, som kan være importeret, fordi unge kender kniven fra computerspil.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Sådan lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der advarer unge mod at købe knivene, der er ulovlige.

I årets første fire måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget hele 96 anmeldelser om import af ulovlige våben - bland andet knive.

52 af sagerne drejer sig om såkaldte halsknive - og ifølge politiet kan unge være inspireret af computerspillet Counter-Strike.

Politikommissær Torben Kloster opfordrer i stedet de unge til at nøjes med at se våbnet på deres computerskærm.

- Ofte er der tale om, at de unge kender kniven fra computerspillet Counter-Strike. De vil så gerne have kniven i virkeligheden uden at drømme om at tage den med i det offentlige rum.

- Og de er slet ikke klar over, at man kan blive straffet for blot at have anskaffet våbnet, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.