Politi slår kløerne i flere personer ved London-ransagning
Britisk politi har tidligt mandag morgen ransaget to adresser i den østlige del af London. Siden lørdag har betjente efterforsket angreb, der kostede syv mennesker livet. (Arkivfoto) Foto: Odd Andersen/AFP
Tidligt mandag slog politiet i London til mod to adresser. Senere på dagen holder premierministeren hastemøde.

Politiet i London har mandag morgen ransaget to adresser i den østlige del af byen som led i efterforskningen af lørdagens angreb, der kostede syv mennesker livet og sårede 48.

"Et antal personer" er blevet tilbageholdt, oplyser politiet ifølge BBC og Sky News. Omkring klokken 7.10 dansk tid er politiet fortsat i gang med at arbejde i de to hjem, der ligger i Newham og Barking.

Allerede søndag aften slog politiet til mod fire ejendomme i samme områder i det østlige London. Det oplyste britisk politis antiterrorenhed.

Øjenvidne beskriver ifølge Sky News og The Guardian, at de hørte høje brag og skud i forbindelse med de tidlige ransagninger mandag.

Forud for mandag morgens aktion var 12 personer blevet anholdt. En 55-årig mand er dog løsladt igen uden sigtelse.

De anholdte er ifølge politiet syv kvinder og fire mænd i alderen fra 19 til 60 år.

Mandag morgen har premierminister Theresa May indkaldt til et hastemøde i sin sikkerhedskomité om angrebet i den britiske hovedstad, skriver Reuters.

Sent lørdag aften kørte tre gerningsmænd i en hvid varevogn ind i en menneskemængde på London Bridge.

Bagefter kørte varevognen til det nærliggende Borough Market, der er et populært område med beværtninger og diskoteker.

Her hoppede de tre mænd ud og begyndte at stikke tilfældige mennesker ned på restauranter og barer i området. Otte minutter efter det første alarmopkald skød otte betjente de tre gerningsmænd.

Politiet har endnu ikke offentliggjort gerningsmændenes identitet. Det vil ske så hurtigt som muligt, lover politiet i en udtalelse søndag aften.

Sent søndag aften dansk tid har Islamisk Stat (IS) taget skylden for angrebet.

/ritzau/