Politi mistænker 23-årig hvid mand for pakkebomber i Austin
23-årige Mark Conditt boede sammen med flere samboer i huset her. Foto: Drew Anthony Smith/AFP
En hvid mand mistænkes for at stå bag dødelige pakkebomber i Austin. Han har taget sit eget liv.

Tre ugers intens jagt på en formodet gerningsmand bag flere pakkebomber i Austin, Texas, sluttede onsdag morgen lokal tid. Det skete, da den mistænkte sprængte sig selv i luften under en politijagt.

Politiet oplyser, at der er tale om en 23-årig hvid mand ved navn Mark Conditt.

Conditt var arbejdsløs og boede sammen med nogle venner i et hus i byen Pflugerville 20 kilometer fra Austin.

To af samboerne er efterfølgende blevet tilbageholdt af politiet.

Naboer beskriver Mark Conditt som "en stille, nørdet fyr", der i mange år blev hjemmeundervist af sine forældre. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fra 2010 til 2012 var han indskrevet på Austin Community College, men han dimitterede aldrig derfra, oplyser en talskvinde fra skolen.

I forbindelse med et skoleprojekt oprettede eleverne i 2012 en blog på nettet, hvor de delte deres synspunkter om amerikansk politik.

Her skrev Mark Conditt blandt andet, at han gik ind for dødsstraf og var imod, at homoseksuelle kunne gifte sig.

- Homoseksualitet er ikke naturligt, skrev Conditt ifølge Reuters.

På samme blog beskrev den 23-årige amerikaner sig selv som konservativ og glad for parkour, tennis og cykling.

Inden for en måned er fem mennesker blevet såret og to dræbt af pakkebomber, der er blevet placeret ved forskellige huse og en vej i byen.

Og selv om den formodede gerningsmand er død, er myndighederne endnu ikke sikre på, at alle Mark Conditts bomber er fundet og destrueret.

- Vi ved ikke, om der er andre bomber derude, og hvis der er, hvor mange og hvor de kan være, siger Texas' guvernør, Greg Abbot, til Fox News.

Onsdag aften oplyser politiet i Austin, at det er i besiddelse af en 25 minutter lang lydoptagelse af den formodede gerningsmand. I optagelsen beskriver han seks bomber, han har fremstillet. Det oplyser politiet ifølge Reuters.

/ritzau/