Politi i St. Louis anholder 23 efter frikendelse af betjent
Hundredvis af mennesker demonstrerer i gaderne i St. Louis for at vise deres utilfredshed med frikendelsen af den tidligere politibetjent 36-årige Jason Stockley. Foto: Whitney Curtis/Reuters
Hundredvis af mennesker demonstrerer i St. Louis, efter en politibetjent er frikendt for drab på en sort mand.

Politiet i St. Louis har anholdt mindst 23 personer under demonstrationer, der brød ud i den amerikanske storby, efter at en hvid betjent fredag blev frikendt for drab på en sort mand i 2011.

Ti betjente er kommet til skade under de voldsomme protester, oplyser politichef Lawrence O'Toole ifølge nyhedsbureauet AP.

En af de sårede har brækket kæben og en anden har fået revet skulderen af led.

Tidligere på dagen oplyste politiet, at mindst to betjente blev kvæstet, da der blev kastet sten mod dem.

Talskvinde for politiet i St. Louis Schron Jackson fortæller, at hun ikke er klar over, om der også er demonstranter, som er kommet til skade.

Både politichef Lawrence O'Toole og St. Louis' borgmester, Lyda Krewson, siger, at de er stolte af politiet for at vise tilbageholdenhed.

Fredag aften lokal tid demonstrerer flere end 600 mennesker i gaderne i St. Louis for at vise deres utilfredshed med frikendelsen af den tidligere politibetjent 36-årige Jason Stockley.

- Ingen retfærdighed, ingen fred, råber demonstranterne.

Stockley, som var sigtet for drab på 24-årige Anthony Lamar Smith, har hævdet, at Smith havde en pistol, og at betjenten derfor følte sig truet og skød.

Stockley har fortalt, at Anthony Lamar Smith flygtede i sin bil, da Stockley og hans partner ville anholde ham for narkokriminalitet.

De to betjente satte efter Smith, som blev skudt fem gange i sin bil.

Anklagemyndigheden mener derimod, at Stockley plantede en pistol i Smiths bil efter drabet.

Dommer Timothy Wilson mente imidlertid ikke, at anklagemyndigheden havde fremlagt klare beviser for, at Stockley havde begået drab, eller for at han ikke havde handlet i nødværge. Stockley blev dermed frikendt.

Jason Stockleys advokat, Neil Bruntrager, siger efter fredagens afgørelse, at hans klient er lettet og nu vil forsøge at genopbygge sit liv.

- Det har været en lang vej for ham, siger Bruntrager ifølge nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/