Politi frygtede for skoleskyderi i København
Københavns Politi aktiverede den store udrykningsstyrke efter anmeldelse om våbenmand ved CBS.
To 13-årige legede med hardballvåben på Frederiksberg. Politiet frygtede, at et skoleskyderi var under opsejling.
To 13-årige legede med hardballvåben på Frederiksberg. Politiet frygtede, at et skoleskyderi var under opsejling. Foto: colourbox/free

En anmeldelse fra en borger fik onsdag formiddag Københavns Politi til at rykke stort ud til handelshøjskolen CBS på Frederiksberg. I første omgang frygtede politiet, at et skoleskyderi var under opsejling.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 10.57, og det første signalement lød bekymrende. Det kom fra en borger, som ved Frederiksberg metrostation havde iagttaget en mistænkelig person.

- Ifølge anmelderen var der tale om en cirka 20-årig mand i kamuflagejakke, som var maskeret og gik med en militærriffel med kikkertsigte over skulderen, fortæller Henrik Stormer, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Da den første patrulje ankom på stedet, fik man kontakt med andre vidner, og de kunne fortælle, at der ikke var tale om en voksen, men om et barn.

- Det viste sig at være to 13-årige drenge, der legede med hardball-våben, fortæller Henrik Stormer.

Hardballvåben er avanceret legetøj, som af udseende minder om rigtige håndvåben. De skyder med små plastikkugler, og for at være lovlig i besiddelse af et skal man være fyldt 18 år.

- Der er tale om en overtrædelse af våbenloven, og derfor har vi valgt at køre drengene hjem, fortæller Henrik Stormer.

Politiet skal nu vurdere, om drengenes forældre skal sigtes for overtrædelse af våbenloven.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.