Podcast: Så vi lige Brasilien som VM-favorit?

Spørgsmålet er, om den belgiske defensiv kan tøjle den brasilianske angrebsbølge - og her hælder eksperterne til et nej. (Foto: Foto: Elmar Kremser/SVEN SIMON/Ritzau Scanpix)

Det er på tide at finde ud af, hvad England reelt kan, når man endelig møder et godt hold. Og så fremstår Brasilien mere og mere som en VM-favorit, er meldingen fra Medianos Morgenshow.

Brasiliens sejr over Mexico med komfortable 2-0 var et tydeligt bevis på, hvad det er, landstræner Tite har formået - at skabe en jættedefensiv, hvor bolværket begynder på midten, og hvor de offensive kræfter har så store individuelle kvaliteter, at man altid kommer frem til scoringer.

Og de dyder er af så stor betydning, at man meget vel kan se et brasiliansk hold gå hele vejen, mener Medianos to eksperter denne tirsdag. Gæsterne er Rasmus Monnerup, cheftræner i Roskilde FC, og Søren Hermansen, tidligere måltyv i Superligaen og Belgien, nu U16/U18-landstræner.

Først skal man dog overkomme Belgien, som i gårsdagens anden kamp vandt 3-2 på et omstillingsmål dybt inde i overtiden. En utilgivelig fejl af det japanske mandskab, som ellers havde en føring på 2-0 med en halv time igen. Men som det bliver påpeget i udsendelsen, så har Belgien i Fellaini, der scorede til 2-2, VM's bedste Plan B-spiller, der med sin voldsomme fysik kan gøre ondt på stort set alle. Spørgsmålet er dog, om den belgiske defensiv kan tøjle den brasilianske angrebsbølge - og her hælder eksperterne til et nej.

Dagens ottendedels-finaler er de to sidste, og dermed kender vi de resterende otte mandskaber sent i aften.

Gæt resultatet af dagens kampe og deltag i lodtrækningen om gavekort

Det første kamp er Sverige-Schweiz, der meget vel kan blive et målløst opgør, og hvor det svenske kollektiv skal forlade sig på den solide forsvarskæde og dødbolde som trussel mod Schweiz, der omvendt har vist - omend i glimt - godt spil. Så hvis du kun kan se én kamp i aften, lyder rådet: vent til Colombia-England.

Peter Schmeichel hylder søn med rørende billede

Det er første gang, det engelske mandskab skal prøves af mod en klassemodstander. VM-kvalifikationen var overkommelig og de tre indledende kampe gav ikke svar - dertil var modstanden for svag, og ændringerne for mange i gruppefinalen mod Belgien.

Men der er en vis tro på, at det engelske hold kan komme videre, omend der er svagheder - især mangler Søren Hermansen en mere holdende spiller mellem Kane og Henderson, så ikke alt går op i fart. Quadrado mod Ashley Young kan også blive en udfordring - og så vides det endnu ikke, hvordan tilstanden er med James Rodriguez. Men begge eksperter har England som knebne favoritter.

DBU melder trusler mod Nicolai Jørgensen til politiet

Mediano satser på at lave mere end 75 timers VM-dækning. Vi sender mere end 60 udsendelser. Så følg med hele vejen til finalen - og måske et par dage mere.

Eksperter fra sportsmediet Mediano vil i løbet af VM skrive daglige, eksklusive klummer her på avisen.dk/VM. Her vil du også kunne finde de daglige podcast, som Mediano optager hver morgen i hele VM-perioden.