Platini hilser Blatter-modkandidat velkommen
Ali Bin Al Hussein stiller op til valget om præsidentposten i Fifa. Foto: Lai Seng Sin/AP
At prins Ali bin Al-Hussein kandiderer til præsidentposten i Fifa, er godt, mener Uefa-boss Michel Platini.

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, glæder sig over, at Jordans prins Ali bin Al-Hussein har valgt at stille op til præsidentvalget i det internationale fodboldforbund (Fifa).

- Jeg kender prins Ali meget godt. Han har den nødvendige troværdighed til at kunne tage en stor post. Nu venter vi på at høre hans forslag og program for fodboldens fremtid, siger Platini i en pressemeddelelse.

Formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, er ligesom Platini glad for, at prinsen er kommet på banen.

- Først og fremmest er jeg glad for, at der er kommet en officiel modkandidat til præsident Blatter. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg synes, vi skal have en ny Fifa-præsident.

- Men hvis vi skal det, kræver det, at der er nogen andre at stemme på, og i løbet af efteråret må jeg sige, jeg var lidt bekymret for, om Blatter måske var den eneste kandidat, siger Jesper Møller til Politikens hjemmeside.

Jesper Møller vil endnu ikke melde ud om, hvorvidt DBU støtter Ali bin Al-Hussein. DBU-bossen tror på, at flere kandidater melder sig.

- Det ville være dumt af mig at melde ud, hvem vi støtter, før vi kender det endelige kandidatfelt, siger Jesper Møller.

29. maj er der valg til Fifa-præsident. Den nuværende og mangeårige præsident, schweizeren Sepp Blatter, stiller igen op og håber på sin femte periode på posten. Desuden har franske Jerome Champagne meldt sit kandidatur.

Prins Ali bin Al-Hussein er nuværende vicepræsident i Fifa og formand for det jordanske fodboldforbund.

- Jeg går efter at blive præsident i Fifa, fordi jeg tror, at det er på tide at rette fokus væk fra administrative kontroverser og tilbage til sporten.

- Det har ikke været en let beslutning. Den er taget efter grundige overvejelser og mange diskussioner med respekterede Fifa-kolleger over de seneste par måneder, sagde han tidligere tirsdag.

Prins Ali bin Al-Hussein er halvbror til Jordans kong Abdullah.

/ritzau/dpa