Planerne er lagt: Sådan fejrer kronprins Frederik sin 50-årsfødselsdag
Kronprins Frederik inviterer alle danskere til fødselsdagsløb, når han næste år fylder 50 år. Foto: Wolfgang Rattay/Scanpix.
Når kronprinsen næste år fylder 50 år, fejrer han det ved at løbe med danskerne i fem forskellige byer.

Næste år kan kronprins Frederik putte 50 lys i fødselsdagskagen. Men før han når så langt, vil han fejre sin runde fødselsdag ved at løbe en tur i fem forskellige danske byer.

Og han vil have danskerne med på løbeturen. Derfor inviterer han til royalt fødselsdagsløb i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

- Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb, siger kronprinsen i en pressemeddelelse.

- Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer.

Frederik har tidligere været på løbetur med offentligheden. Her med skoleelever på Østerbro Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Man kan melde sig til to forskellige distancer - enten en mil (1,6 kilometer) eller ti kilometer. Selv løber kronprins Frederik en mil i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.

Løbedagen slutter med ti kilometer gennem Københavns gader.

Invitationen til det royale løb er blevet sendt ud til offentligheden i en video på kronprinsens 49-års-fødselsdag fredag.

Man kan løbe med kronprinsen 21. maj næste år.

Bag løbet Royal Run står Dansk Atletik Forbund og Bevæg dig for livet, der er et fælles vision-samarbejde mellem DGI, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden.

/ritzau/