Piqué overvejer tidligt farvel til landsholdet efter uro

Sport
Gerard Piqué (tv.) åbner op for at afslutte landsholdskarrieren efter urolighederne i Catalonien. (Foto: Foto: Jose Jordan/arkiv/AFP)

FC Barcelona-spilleren går med tanker om at stoppe på landsholdet cirka et år før planlagt efter uroligheder.

Sidste år meddelte fodboldspilleren Gerard Piqué, at VM i Rusland i 2018 ville blive hans sidste slutrunde for Spanien, og at han derefter ville indstille landsholdskarrieren.

FC Barcelona-spilleren anførte dengang, at der ifølge ham var nogle, der ikke så gerne så ham spille på landsholdet på grund af hans støtte til et selvstændigt Catalonien.

Efter søndagens uroligheder i regionen som følge af en afstemning om Cataloniens frihed åbner Gerard Piqué op for at slutte på Spaniens landshold inden VM.

- Jeg mener, at jeg kan fortsætte, for mange mennesker i Spanien er uenige i det, der skete i dag (søndag, red.), og tror på demokrati.

- Men hvis ledelsen mener, at jeg er et problem, så vil jeg trække mig og forlade landsholdet før 2018, siger Gerard Piqué til FC Barcelonas hjemmeside.

Han vandt VM i 2010 og EM i 2012 med det spanske landshold.

FC Barcelona vandt søndag 3-0 hjemme over Las Palmas i den spanske La Liga.

Kampen blev spillet for tomme tribuner som følge af urolighederne i forbindelse med afstemningen.

Spaniens forfatningsdomstol havde kendt afstemningen forfatningsstridig, hvilket resulterede i voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter i Barcelona.

På den baggrund ønskede FC Barcelona at udsætte kampen til en anden dag, men det ville den spanske ligaforening (PFL) ikke godkende.

- Det var den sværeste kamp at spille. Ledelsen forsøgte at få kampen udsat, men det var ikke muligt. Vi talte om det, og klubben besluttede, at vi skulle spille, siger Gerard Piqué.

/ritzau/