Piller til morgenkaffen: Finn tager smertemedicin for at klare arbejdet
Arbejdet med baggage er fysisk hårdt. Det er ikke Finn Nielsen på billedet.  Foto: Scanpix arkiv
600 mg Ibuprofen til morgenkaffen. Sådan starter Finn Nielsen ofte sin dag, inden han tager i Københavns Lufthavn, hvor han arbejder med baggage og fragtgods.

600 mg Ibuprofen til morgenkaffen. Sådan starter 54-årige Finn Nielsen ofte sin dag, inden han tager i Københavns Lufthavn, hvor han arbejder med baggage og fragtgods.

På grund af en arbejdsskade og slidgigt i nakken er de smertestillende piller samt hyppig behandling hos fysioterapeut og kiroprakter simpelthen nødvendigt for, at han kan klare at løfte rundt på de tunge kufferter og kasser, der skal lastes på flyene.   

Det skriver han i et debatindlæg i Politiken.

Finn Nielsens er arbejdsmiljørepræsentant og skriver indlægget som svar til direktør for Dansk Arbejdsgiverforening Jakob Holbraad, som i Ugebrevet A4 mandag den 18. januar mener, at for mange får tildelt førtidspension. Direktøren foreslår derfor at gøre det sværere at få førtidspension og at centralisere behandlingen af pensionssager ved at flytte dem fra kommune til stat.  

Finn Nielsen er helt enig i, at for mange ryger på førtidspension, men Jakob Holbraads løsninger er han til gengæld langt fra enig i. 

"At afgøre pensionssagerne centralt kan øge risikoen for fejlbehandling og forlænge processen til skade for ansøgeren, som har behov for en hurtig afgørelse, da den ofte har indflydelse på den personlige økonomi. Hvis der i fremtiden skal være færre førtidspensionister, skal vi forholde os til de sidste års beslutninger foretaget af et flertal i Folketinget. Her er det blevet besluttet at hæve folkepensionsalderen samt skære massivt i Arbejdstilsynet," skriver han. 

Finn Nielsen peger i stedet på, at det er nødvendigt at forbedre forholdende på arbejdsmarkedet. Gør man ikke det, stiger behovet for førtidspension, når man øger pensionsalderen. 

Samtidig er de "massive nedskæringerne i arbejdstilsynet" en helt forkert vej at gå, mener Finn Nielsen.

Ifølge tillidsrepræsentanten koster dårligt arbejdsmiljø det danske samfund mange milliarder. 

"De penge kunne også bruges på en fleksibel tilbagetrækning, hvor de, der er nedslidt, kan forlade arbejdsmarkedet, inden de er helt slidt op," skriver han i debatindlægget.