Pia Olsen Dyhr tavs om formandsposten

Den tidligere transportminister er tavs om fremtiden. (Foto: Foto: HUSTAD KATINKA Polfoto)

Mens flere SF-profiler har afvist at være kandidater til formandsposten, er der tavshed fra Pia Olsen Dyhr.

Pia Olsen Dyhr holder munden lukket, når snakken falder på, om hun er i spil til posten som formand for SF efter Annette Vilhelmsens dramatiske exit som formand torsdag.

Hun bliver af flere, blandt andre SF's nyudnævnte gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, nævnt som det bedste bud. Men det var en tavs Pia Olsen Dyhr, der hastede ud af folketingssalen torsdag formiddag.

- Skal jeg forstå det sådan, at du ikke har nogle kommentarer?

- Ja, det er korrekt.

Pia Olsen Dyhr, afgående transportminister, har tidligere stillet op som formand, men tabte til Villy Søvndal. Da hun blev transportminister i 2013, afviste hun samtidig, at hun ville stille op som formand i fremtiden.

Heller ikke Jonas Dahl, der stopper som skatteminister, vil be- eller afkræfte, om han vil stille op som formand ved det snarlige ekstraordinære landsmøde.

- Det har jeg overhovedet ikke gjort mig nogle tanker om, siger Jonas Dahl på spørgsmålet om, hvorvidt han vil være ny formand for SF efter Annette Vilhelmsen.

Så du afviser ikke at gå efter den post?

- Det, synes jeg, er utidigt overhovedet at begynde på. Jeg har respekt for, at Annette har trukket sig som formand, og så må vi se, hvad der sker fremadrettet, siger han.

Både sundhedsminister Astrid Krag og Lejre-borgmester Mette Touborg har afvist, at de stiller op.

/ritzau/