Debatindlæg "Pia K. kunne være hjertevarm og moderne - i stedet virker hun kold og gammeldags"
Frygter Pia Kjærsgaard baby-bøvs og amme-indlæg, der flyder over alt i folketingssalen? (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix.)
Hvis Folketingets formand havde budt politikers baby velkommen i folketingssalen med et smil og en kvik bemærkning, havde hun i dag været en heltinde. I stedet er Pia Kjærsgaard havnet i en fortjent shitstorm.

Lad os spole tiden tilbage til tirsdag i folketingssalen.

Pia Kjærsgaard (DF) troner fra folketingssalen og dirigerer mødet. Der bliver ringet til afstemning, og ud af øjenkrogen til højre får Pia Kjærsgaard øje på det konservative folketingsmedlem Mette Abildgaard med en baby i favnen.

"Åh ja, Mette er jo lige kommet tilbage fra barselsorlov. Datteren er kun få måneder gammel, og der må være opstået en akut situation, så Mette har brug for at tage hende med til afstemningen," tænker Pia Kjærsgaard. 

Mette Abildgaard sætter sig i sin stol i folketingssalen med Esther Marie på skødet og stemmer. Pia Kjærsgaard smiler ned til Mette Abildgaard og tænker: "Sikken dog et yndigt lille barn."

Næste generation er velkommen

Da hun læser afstemningsresultatet op fra afstemningen, tilføjer hun:

- Og så har vi fået god hjælp i dag under afstemningen, kan jeg se. Det er dejligt at have besøg af den nye generation her i folketingssalen, der er det danske demokratis hjertekammer. Vi kan ikke lære vores børn for tidligt, hvad det vil sige at vokse op i et demokrati, siger hun.

Så kigger Pia Kjærsgaard ud på de folkevalgte og tilføjer:  

- På alle arbejdspladser - og selvfølgelig også her i Folketinget - skal der være plads til at være en god forælder og tage sig af sine børn.  

Pia Kjærsgaard går stille og roligt over til næste punkt på dagsordenen. Der er en god stemning i folketingssalen.

På kryds og tværs af partierne bliver der smilet over til Mette Abildgaard, som stråler stolt, da hun forlader folketingssalen. "Det kan lade sig gøre at passe sit politiske arbejde og sin baby på samme tid," tænker hun og vinker taknemmeligt op til formand Pia Kjærsgaard. 

Ovenstående er fiktion. Men havde Pia Kjærsgaard, der selv er mor og bedstemor, tacklet besøget af Mette Abildgaard med baby på den måde, havde hun i dag været en heltinde. 

Hun var blevet udråbt som den hjertevarme og moderne folketingsformand, den første kvindelige af slagsen, der impulsivt træffer en fornuftig beslutning i en usædvanlig situation.

I stedet gør Pia Kjærsgaard præcis det modsatte.

Hun begår et eklatant fejltrin ved at smide Mette Abildgaards baby ud af folketingssalen. Pia Kjærsgaard sender nemlig en mandlig sekretær ned til politikermoderen, der får klar besked om, at hun er uønsket med sit barn i folketingssalen.

Frygt for ammeindlæg og baby-bøvs

Baby-udsmidningen er siden gået viralt - både i Danmark og hele kloden rundt. Pia Kjærsgaard er havnet i en fortjent shitstorm og får skæld ud for at være en gammel stivstikker. 

Har Pia Kjærsgaards skrækscenarie været, at Folketingets formand i nær fremtid skulle styre en folketingssal med ammende mødre og bøvsende babyer, mens ammeindlæg og babysutter lå på bordene, hvis hun havde ladet Mette Abildgaard og datteren ind til afstemningen?

Der er klare regler for, at det kun er folketingsmedlemmer, enkelte ansatte og folketingsbetjente, der må opholde sig i Folketingssalen, mens der arbejdes. Det regelsæt er der stor respekt for blandt medlemmerne for at sikre arbejdsro, koncentration og tillid til folkestyret. 

Rigid fortolkning

Men et regelsæt kan også blive så rigidt fortolket, at det ikke giver mening overhovedet. Det blev det af Pia Kjærsgaard tirsdag. Eller som Venstre-politikeren Jan E. Jørgensen skriver på Twitter: 'En lille baby, der ikke græder, kunne vel nok gå an'. 

En folketingsformand skal være rollemodel ikke bare for Folketinget, men også for hele nationen. Det er man ikke, når man fremstår som en stramtantet bisse fra en fjern fortid, hvor kvinder ikke var ude på arbejdsmarkedet. 

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News