Peter Øvig Knudsen fik elektrochok: Jeg var meget, meget syg

Peter Øvig Knudsen blev i januar indlagt på Rigshospitalets psykiatriske afdeling med depression. (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv))

Forfatteren Peter Øvig Knudsen er blevet behandlet med elektrochok.

Forfatteren Peter Øvig Knudsen fortæller åbenhjertigt i et opslag på Facebook, at han har været indlagt på Rigshospitalets psykiatriske afdeling.

I opslaget fortæller han, at han i efteråret blev ramt af en depression, og at han er blevet behandlet med elektrochok.

Det var hans nærmeste, som i januar besluttede at få ham indlagt.

"De første dage var jeg meget, meget syg, kan jeg se i dag. Jeg var ikke alene lammet af svær depression, men også af voldsom angst".

56-årige Peter Øvig Knudsen har tidligere i sit liv været ramt af depression, men ikke så alvorligt som denne gang:

"I begyndelsen genkendte jeg oplevelsen fra tidligere i mit liv, men efterhånden blev min tilstand alvorligere, end jeg nogensinde havde prøvet før, og allerede midt i november talte flere fagfolk om, at jeg måske skulle lade mig indlægge. Jeg vægrede mig og ville hellere klare det selv, men jeg blev mere og mere sort i hovedet", skriver han på Facebook.

Peter Øvig Knudsen blev udskrevet tirsdag i sidste uge efter syv ugers indlæggelse. Og han fortæller, at han er blevet tilbudt et toårigt forløb med samtaler og terapi.

Her skal han blandt andet også hjælpe med et projekt som skal skabe "lyspunkter på de psykiatriske afdelinger med musik, bøger, planter, æbleskiver og friskpresset juice", skriver Peter Øvig Knudsen.

Peter Øvig Knudsen har blandt andet i tre bind skrevet historien om Blekingebanden. Bøgerne gav ham Cavlingprisen og Montanas Litteraturpris i 2007, Den Berlingske Fonds Journalistpris i 2008 og prisen som Årets Historiske Bog i 2008.