Pensionsmoden massemorder bag massakre i USA
Den 64-årige Stephen Paddock menes at stå bag massakren i Las Vegas. Foto: Ethan Miller/AFP
Meget lidt er kendt om den mand, der mandag dræbte over 50 mennesker i Las Vegas. Han boede tæt ved.

Motivet for den massakre, der søndag aften lokal tid udspillede sig i Las Vegas, USA, er stadig ukendt. Gerningsmanden er en ældre borger, som politiet ikke kender i forvejen.

Ifølge amerikansk politi er gerningsmanden Stephen Paddock. En 64-årig mand, der boede små 100 kilometer nordøst for Las Vegas i den lille pensionistby Mesquite.

- Vi har ikke meget på Mr. Paddock. Han lever her i byen. Vi har ikke fra politiets side haft nogen kontakt med ham før dette, siger talsmand for Mesquites politi Quinn Averett ifølge The Guardian.

Ifølge avisen er Mesquite en mindre by med omkring 20.000 indbyggere. Den er domineret af pensionister, golfbaner og to kasinoer. Ifølge politiet er det en fredelig by, der har omkring en enkelt mordsag om året.

Paddock åbnede ild mod publikum ved en countryfestival i Las Vegas fra 32.-etage i et hotel tæt på - Mandalay Bay Hotel. Han skød sig selv, da politiet tvang sig adgang til værelset, hvor de fandt fundet mindst otte våben.

Det er endnu helt ukendt, hvorfor Stephen Paddock angreb festivalen.

- Vi skal etablere, hvad hans motivation var. Vi har ikke fundet noget, der kan indikere et motiv, siger sherif Joe Lombardo på et pressemøde.

Ifølge The Telegraph har Paddock boet i Mesquite siden juni 2016. Tidligere har han levet i Texas samt Florida.

En kvinde ved navn Marilou Panley var tidligere eftersøgt af politiet. Hun har ifølge flere medier boet på værelset sammen med Stephen Paddock.

Hun har umiddelbart ikke været involveret i skyderiet, men hun forsøgte at advare folk på festivalen, inden Stephen Paddock åbnede ild.

Flere medier skriver, at Stephen Paddock boede tæt på Bundy Ranch, der i 2014 var fokuspunkt for et opgør mellem lokale og staten om brug af offentligt land.

Staten krævede penge af Cliven Bundy, der havde ladet sit kvæg græsse på offentligt land i mere end 20 årtier. Det skabte megen konflikt og blev en national politisk sag omkring statens magt.

Cliven Bundys sønner var i 2016 del af en meget omtalt konflikt i Oregon, hvor en gruppe personer, der var kritiske over for staten, forskansede sig i et vildtreservat. Cliven Bundy og sønnerne blev anholdt under konflikten.

/ritzau/