Pengeproblemer: Premier League vil genoptage kampe i maj

Sport
Premier League – her med mesterskabsfavoritterne Liverpool – vil fortsætte sæson-spillet, da mange klubber ellers kan risikere konkurs. (Foto: Scanpix)

Verdens rigeste liga risikerer at miste milliarder, hvis ikke de spiller sæsonen færdig.

Den dyreste og mest prestigefulde liga i fodboldverdenen, engelske Premier Legue, arbejder intenst på at få både spillere og myndigheder gjort klar til at genoptage runden allerede i maj, så sæsonen kan slutte den 12. juli. Det skriver The Daily Mail i dag.

Forslaget, som vil blive diskuteret og måske besluttet allerede på fredag på en større konference mellem de 20 klubber i ligaen, vil også blive godkendt af de engelske sundhedsmyndigheder. Kampene vil dog under alle omstændigheder blive spillet i lukkede stadioner uden publikummer.

Penge er grunden

Der er mange gode grunde til at genoptage sæsonafslutningen, men den vægtigste grund er penge. En af hjørnestenene i den rige liga er tv-rettigheder, som lyder på svimlende 25 milliarder kroner. Tv-selskaberne har raslet med sablerne, og vil forlange 6.2 milliarder tilbagebetalt, hvis ikke sæsonen afsluttes.

De er ligeglade med corona, for de bløder abonnente, som aflyser i hobetal, da seerne ikke er sikre på at kunne få en afslutning.

Og den 31. juli skal der falde 25 milliarder nye kroner til ligaen, men kun hvis den forrige er afsluttet, lyder det.

Det er dog langt fra sikkert, at de håbefulde fodboldbosser kan få planen til at lykkes. Vicedirektør for sundhedsstyrelsen i landet, Jenny Harries, advarede i søndags om, at et udgangsforbud kan vare i flere måneder, hvis ikke smittekurven snart flader ud. Og det udgangsforbud gælder også fodboldspillerne.

Betyder det, at sæsonen ikke spilles færdig, kan mange – selv større klubber – gå konkurs, da de er direkte afhængige af tv-pengene.