Pengemand sikrer Brøndby økonomisk rygdækning til 2020

Sport
Jan Bech Andersen gør comeback i Brøndbys bestyrelse Jan Bech Andersen (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix)

Hovedinvestor Jan Bech Andersen har forlænget sit tilsagn om støtte frem til september 2020.

Fodboldklubben Brøndby IF kan stadig regne med et økonomisk sikkerhedsnet fra hovedinvestor Jan Bech Andersen.

Pengemanden har givet selskabet bag klubben tilsagn om fortsat at træde til, hvis der er lavvande i kassen, skriver selskabet i tredje delårsrapport, der er blevet offentliggjort onsdag.

- Jan Bech Andersen har netop forlænget den støtteerklæring, han afgav i forbindelse med aflæggelsen af årsrapporten for 2017, således at støtteerklæringen nu løber til september 2020, lyder det.

Årsrapporten for 2017 viste et underskud på knap 25 millioner.

Her lovede Jan Bech Andersen, at han ville "sikre tilstrækkelig likviditet til, at selskabet kan opretholde sit budgetterede aktivitetsniveau for regnskabsåret 2018 samt første halvår 2019."

Det er den garanti, der nu er blevet udvidet til september 2020.

Sportsøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte ser forlængelsen af Jan Bech Andersens garanti som et tegn på, at pengemanden gerne vil vise omverdenen, at han tror på det, Brøndby har gang i.

- Han tilkendegiver, at han vil være bank, hvis der er brug for penge de næste par år.

- Det er vilkårene i fodboldens verden, at der er én eller flere, der kan bakke op rent økonomisk, siger Jesper Jørgensen.

Brøndby gjorde senest brug af sikkerhedsnettet for to måneder siden, da man lånte 18 millioner kroner af Jan Bech Andersen for at sikre likviditeten.

Selskabet bag klubben forventer alligevel at lande på et overskud på 10-12 millioner kroner for regnskabsåret 2018. Tidligere har forventningerne lydt på et plus på mellem 12 og 22 millioner kroner.

/ritzau/