Paven appellerer til verden om at løse flygtningekrise
Pave Frans besøger i disse dage Myanmar og Bangladesh, hvor en flygtningekrise bekymrer det meste af verden, da 620.000 muslimer er drevet på flugt. Foto: Vincenzo Pinto/AFP
Efter et besøg i Myanmar er paven torsdag landet i Bangladesh, hvor han mødes med en gruppe rohingyaer.

Pave Frans appellerer under et besøg torsdag i Bangladesh til det internationale samfund om at gribe ind og finde en løsning på flygtningekrisen i landet.

- Det er bydende nødvendigt, at det internationale samfund tager afgørende skridt for at løse denne alvorlige krise, siger paven ifølge nyhedsbureauet AFP.

Som under sit forudgående besøg i Myanmar nævnte paven heller ikke i sin tale i Dhaka det muslimske mindretal rohingyaerne ved navn.

I sin tale appellerer paven til, at der "øjeblikkeligt ydes materiel bistand" til Bangladesh, som han samtidig roser for at have taget imod de mange flygtninge fra nabolandet.

Pave Frans ankom torsdag fra Myanmar, hvorfra hundredtusindvis af rohingya-muslimer er flygtet til nabolandet Bangladesh.

Under besøget i Myanmar talte pave Frans om forsoning og respekt for alle religioner.

Men den religiøse leder undlod at nævne rohingyaerne, selv om forfølgelsen af det muslimske mindretal er centrum for hele verdens bekymring og opmærksomhed.

Det skete angiveligt under bekymring for reaktioner fra buddhistiske høge i Myanmar, hvor knap ni ud af ti troende er buddhister. Kristendommen og islam er de to næststørste regioner - dog markant mindre.

FN og USA har beskrevet Myanmars behandling af rohingyaerne som "etnisk udrensning". Det er i rapporterer dokumenteret, at muslimernes landsbyer er blevet brændt ned. Kvinder er blevet voldtaget, og folk er drevet på flugt.

I Bangladesh, hvortil 620.000 rohingyaer ifølge FN er flygtet, skal paven også mødes med en mindre gruppe repræsentanter for det forfulgte muslimske mindretal.

Det er mere end 30 år siden, at en pave senest har besøgt Bangladesh.

/ritzau/dpa