Patriots spiller sig i Super Bowl-finale
New England Patriots' quarterback Tom Brady var med flere gode afleveringer en af grundene til, at New England Patriots natten til mandag dansk tid kvalificerede sig til Super Bowl. Foto: Charles Krupa/AP
New England Patriots vandt stort over Indianapolis Colts. Holdet skal nu møde Seattle Seahawks i Super Bowl.

New England Patriots er klar til amerikansk fodbolds største begivenhed, Super Bowl.

Natten til mandag fejede holdet i overbevisende stil modstanderne fra Indianapolis Colts af banen i kampen om AFC-mesterskabet.

Med en storsejr på 45-7 var der i løbet af kampen ikke den store tvivl om, hvilket hold der med mesterskabstitlen får en plads ved Super Bowl-finalen.

Patriots' quarterback-stjerne Tom Brady sikrede med en række perfekte afleveringer tre touchdowns til sit hold.

Modstanderen i Super Bowl bliver Seattle Seahawks, der tidligere på natten spillede sig i finalen efter en vanvittig slutspurt i opgøret mod Green Bay Packers.

Seahawks, som er klar til Super Bowl for andet år i træk, slog Green Bay Packers 28-22 efter forlænget spilletid i NFC-mesterskabskampen.

De forsvarende mestre fra Seattle var spillet ud af banen i store dele af kampen og var ved halvleg bagud 0-16. Alligevel formåede holdet at trække sig ud af kampen som sejrherre.

Det er første gang i ti år, at de forsvarende mestre når frem til Super Bowl, og måden det skete på var forbløffende. Seattles offensive spil var ineffektivt og uden snert, og da der resterede under fire minutter var holdet bagud 7-19.

Men to touchdowns i løbet af bare 44 sekunder vendte op og ned på stillingen.

Finalen mellem New England Patriots og Seattle Seahawks bliver spillet 1. februar i Glendale, Arizona.

/ritzau/