Par snød kommune for 700.000: Afsløret af Lalandia-billeder på Facebook
Det var blandt andet billeder fra Lalandia, der blev brugt som beviser for, at parret fra Næstved havde snydt kommunen for flere hundredetusinder. Foto: Steen Jacobsen/Scanpix/Arkivfoto
Et par fra Næstved er blevet snuppet i socialt bedrageri for 700.000

En 35-årig mand fra Næstved er blevet idømt ni måneders betinget fængsel efter at være fundet skyldig i socialt bedrageri. Samme straf fik hans et år yngre kone, men hun skal afsone tre af månederne, da hun tidligere er dømt efter præcis samme paragraf i straffeloven.

Det skriver Sjællandske.

Ægteparrets sociale bedrageri begyndte i sommeren 2013, hvor de meddelte Næstved Kommune, at de var blevet separeret, og at manden var fraflyttet parrets hjem i det sydlige Næstved. Det fortsatte til februar 2015, hvor kommunen fik et anonymt tip om, at parret stadig boede sammen.

Det blev ved Retten i Næstved bevist gennem blandt andet flere opslag på Facebook, hvor de to lagde billeder op af dem selv og deres børn på charterferie og på ture til Legoland og Lalandia.

I alt lykkedes det parret at bedrage sig til knap 700.000 kroner. De blev udbetalt som kontanthjælp, dagpenge og boligstøtte, ligesom kommunen bevilligede dem friplads til institution.