Paprika Steen dropper skuespillet: Det skal hun i stedet
Paprika Steen vender tilbage til instruktørstolen. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Skuespillerinden Paprika Steen skal instruere en ny film efter at have været væk fra instruktørstolen i ti år.

Hun har netop været aktuel i rollen som tv-reporteren Naja Toft i tv-serien "Gidselstagningen", og de danske tv-seere kender hende fra film og serier som "Partiets mand", "Den skaldede frisør" og "Stille Hjerte".

Snart bytter skuespillerinden Paprika Steen igen skuespillet ud med instruktørstolen, når hun skal instruere et nyt filmdrama, der forventes at få premiere i slutningen af 2018.

Det skriver Egmont, der ejer produktionsselskabet Nordisk Film, som samarbejder med skuespillerinden, i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at den 52-årige skuespillerinde prøver kræfter med at instruere skuespillere og filmholdet på settet.

Sidste gang Paprika Steen arbejdede bag kameraet var i 2007, hvor hun instruerede den romantiske komedie "Til døden os skiller", mens hun gjorde sin debut som instruktør i 2004 med filmen "Lad de små børn...".

Skuespillerinden, der har vundet flere prestigefyldte filmpriser, fortæller i pressemeddelelsen, at den nye film bliver en dramatisk familiekomedie.

Filmen, som får navnet "Med hensyn til Julen...", handler om juletiden i en sammenbragt familie.

- Det er historien om det store svigt i det lille svigt. Og en skildring af den dobbeltmoral, der hersker i julen. Alt skal ligne noget fra gamle dage og være så øko-agtigt, men i det brune papir med sejlgarn omkring ligger en iPhone, siger Paprika Steen i pressemeddelelsen.

Optagelserne til filmen starter til november, og det forventes, at den får premiere i de danske biografer i slutningen af næste år.

/ritzau/FOKUS