Pædofil lokket i tv-fælde af Henrik Qvortrup: Men er nu en fri mand igen
Henrik Qvortrup. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
En 33-årig mand kunne i går forlade retten i Hillerød som en fri mand, efter mere end fem måneders varetægtsfængsling i en sexsag.

En 33-årig mand kunne i går forlade retten i Hillerød som en fri mand, efter mere end fem måneders varetægtsfængsling i en sexsag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

30. juni sidste år forsøgte et tv-hold med rullende kamera og Henrik Qvortrup i spidsen at foretage en civil anholdelse af manden på Hillerød Station. Her var han mødt op for at mødes med en 13-årig pige, som han havde chattet med gennem længere tid, blandt andet på chatsitet speek.dk.

Den 13-årige pige viste sig dog at være en 34-årig journalist fra produktionsselskabet STV Productions, som står bag TV3's programserie "Børnelokkerne".

Den 33-årige stak af, hvorefter tv-selskabet meldte ham til politiet. Han blev i slutningen af juli anholdt og fængslet, blandt andet sigtet for forsøg på samleje med mindreårige. Manden, som er fra Hillerød, er tidligere dømt for sex med en 13-årig pige.

Han blev i går frikendt for anklagerne om forsøg på samleje med mindreårige, men fundet skyldig i en lang række blufærdighedskrænkelser af mindreårige på nettet, som politiet fandt frem til på grund af tv-selskabets anmeldelse.