På royal bryllupsdag: Prins trækker i arbejdstøjet
Svenske prins Carl Philip og prinsesse Sofia blev gift den 13. juni 2015. Foto: Tt News Agency/Reuters
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia kan tirsdag fejre bryllupsdag, men prinsen har også officielle pligter på programmet.

Kærligheden sejrede, da svenske prins Carl Philip for præcis to år siden sagde ja til sin udkårne, Sofia Hellqvist, der siden fik titlen som prinsesse.

Tirsdag den 13. juni kan prinseparret fejre det såkaldte bomuldsbryllup efter at have været mand og kone i to år.

Parrets bryllupsdag betyder dog ikke, at prinsen kan læne sig tilbage og nyde hele dagen sammen med sin hustru, der er gravid med barn nummer to.

I stedet trækker prins Carl Philip i arbejdstøjet, hvor han sammen med sin far, kong Carl Gustaf, skal stå i spidsen for et seminar og en ekskursion ved Stenhammerdagen, der afholdes på Stenhammars Gods i Sverige.

Det fremgår af det svenske kongehus' officielle kalender.

Dagens omdrejningspunkt bliver derfor handlingsplaner for det svenske landbrug og innovation for 38-årige prins Carl Philip.

Prinsesse Sofia har derimod ingen officielle arrangementer i kalenderen tirsdag, og efter klokken 16.00 kan prinsen vende hjem til sin hustru og deres lille søn, prins Alexander.

På hjemmesiden oplyser kongehuset ikke, hvordan parret vil fejre deres bryllupsdag tirsdag aften.

For to år siden blev det fejret med pomp og pragt, da prinsen sagde ja til Sofia Hellqvist ved et eventyrbryllup i Stockholm.

Vielsen foregik i slotskirken i den svenske hovedstad, og efterfølgende blev brudeparret kørt gennem byens gader i en kongelig karret.

Turen endte ved slottets festsal, hvor parret fejrede sine nye titler omgivet af familie, venner og kongelige fra nær og fjern.

Knap et år efter brylluppet blev det royale par forældre til parrets første barn, prins Alexander, der kan se frem til at blive storebror til september.

Kærligheden mellem prinsen og prinsessen har dog ikke altid været uproblematisk, og i årevis måtte parret kæmpe med uvilje mod deres forhold i kongefamilien.

Før hun blev prinsesse, havde Sofia Hellqvist nemlig optrådt som undertøjsmodel i mandemagasiner, og hun har tidligere deltaget i den svenske udgave af reality-programmet "Paradise Hotel".

Det blev ikke vel modtaget i den svenske kongefamilie, men prinsesse Sofia har siden formået at vinde familiens og befolkningens accept og kærlighed.

/ritzau/FOKUS