Overt 700 mennesker er kvæstet efter jordskælv i Iran

Damaged house is seen after earthquake struck near the Iranian city of Kermanshah (Foto: Handout/Reuters)

Et jordskælv målt til 6,3 ramte søndag Iran. Bygninger er ødelagt, og mindst 729 er kvæstet.

Over 700 mennesker er kvæstet efter et jordskælv i det vestlige Iran, oplyser myndighederne.

Den iranske præsident, Hassan Rouhani, siger, at der skal gøres alt, hvad der overhovedet er muligt, for at hjælpe ofrene for skælvet, der blev målt til 6,3.

Skælvet, der skete søndag aften, kunne mærkes i syv af Irans provinser. Det var stærkest i Kermanshah, hvor der sidste år omkom over 600 og blev kvæstet tusinder ved en af de mest dødelige jordskælvskatastrofer i over et årti.

Lederen af Irans Røde Halvmåne, Mahmoud Mohammadi Nasab, siger til det statslige tv, at der ikke er dødsofre ved det seneste skælv.

Ud af 729 kvæstede er 700 udskrevet fra hospitalerne efter behandling.

Ifølge Morteza Salimi fra Irans Røde Halvmåne blev de fleste af ofrene kvæstet ved et panikløb, som udløstes af de første rystelser.

AFP-journalister rapporterer, at skælvet kunne mærkes så langt væk som i nabolandets Iraks hovedstad, Bagdad.

Bagdad ligger 175 kilometer sydvest for jordskælvsområdet.

Skælvet havde sit epicentrum nær byen Sarpol-e Zahab. Det ramte kort efter klokken 20, og folk flygtede ud i gaderne, da de mærkede rystelserne.

Der er tale om et jordskælv, som ikke lå særligt dybt. Ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) var det i ti kilometers dybde, mens Irans egen tjeneste siger, at det var i fem kilometers dybde.

Iran ligger på en forkastningszone, hvor der ofte opstår jordskælv. Det betyder, at der i gennemsnit opstår ét jordskælv om dagen - nogle dog langt værre end andre.

For 15 år siden mistede op mod 30.000 mennesker livet, da et jordskælv med en beregnet størrelse på 6,6 ramte den historiske by Bam i det sydlige Iran.

70 procent af byens bygninger blev jævnet med jorden, og næsten alle indbyggere blev gjort hjemløse.

/ritzau/AFP

/ritzau/AFP