Overraskende skønheds-fif: Disse fødevarer gavner din hud
Spis din havregrød og din hud vil blive smuk. FOTO: Scanpix
Det er ikke kun de rigtige cremer, der kan hjælpe dig til en smukkere hud. Hvis du spiser de rigtige madvarer, kan de hjælpe dig på vej til den hud du ønsker dig.

Af Jannie Øberg, udeoghjemme.dk, Aller Media

Det kan være svært at holde huden smuk, selvom teenageårene for længst er passeret. Rødme og irriteret hud er et problem om vinteren især. Men den førstehjælp din hud trænger til ligger måske og venter på dig i køleskabet.

I følge Discovery Fit and Health findes der mange madvarer, som kan hjælpe dig til en strålende og flot hud. Bla. følgende fem slags, du måske ikke lige havde forestillet dig vil have indflydelse på din hud..

1. Gedemælk

Gedemælk indeholder caprylsyre samt en stor mængde A-og E-vitaminer, og virker derfor naturligt eksfolierende og foryngende på huden.Caprylsyre skaber en lavere pH-værdi i huden, hvilket beskytter den mod bakterier og infektioner.

2. Sheasmør

Sheasmør bruges ofte til at modvirke strækmærker. Derudover er det også fantastisk til at fugte huden ligesom det absorberer UV-stråling.

Læs også om 5 andre madvarer, der også giver dig smuk og sund hud, på udeoghjemme.dk

3. Havregrød

Der er masser af fordele at hente for din hud ved at spise havregryn eller havregrød. Det hjælper til at bekæmpe kløe, holder på fugten, og beskytter huden mod udefrakommende elementer. Havregryn virker også antibakteriel.

4. Æg

Både æggehviden og æggeblommen er vigtige for din hudpleje. Æggeblommen hjælper din hud med at reparere sig selv og er en god kilde til biotin, som hjælper med at holde huden og neglene sunde. Æggehviden indeholder 40 forskellige slags proteiner og vand.

Overgangsalder: 4 trin til at mildne din overgangsalder. Læs mere på Femina.dk    

5. Honning

Honning er ikke kun godt for bierne! Honning kan tiltrække fugt til huden og hjælpe med at holde på den. Den virker desuden antibakterielt.

Så kast dig over de gode madvarer, og hjælp din hud lidt på vej i den kolde tid.

10 effektive slankeråd: Tab dig helt automatisk. Læs mere på Udeoghjemme.dk