Overraskende nyt i retten: Madsen kaldte sig drabsmand inden dødssejlads
Drabstiltalte Peter Madsen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/arkiv
Få timer inden den drabstiltalte Peter Madsen sejlede afsted med Kim Wall i sin ubåd, omtalte han sig selv som hovedmistænkt i en drabssag.

Få timer inden den drabstiltalte Peter Madsen sejlede afsted med Kim Wall i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus", omtalte han sig selv som hovedmistænkt i en drabssag.

Det fortæller en australsk filminstruktør, da hun mandag afgiver forklaring i drabssagen mod den 47-årige ubådsbygger.

Det var i et interview med hende, at Madsen om eftermiddagen 10. august i fjor kom med den opsigtsvækkende udtalelse.

- I interviewet startede han med at tale om, at han skulle lære at holde mund, fordi han havde svært ved at holde ting for sig selv, siger vidnet.

- Så brugte han analogien om, at han var den hovedmistænkte for drabet på sin hustrus nabo. Han begyndte at tale om, at han havde retten til ikke at udtale sig, og at alt, hvad han sagde, vil kunne blive brugt mod ham.

Det australske filmhold var i gang med at lave en dokumentarfilm om Peter Madsens raketprojekt, da han blev anholdt for drabet på 30-årige Wall.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at Madsen på forhånd havde planlagt forbrydelsen, og derfor er filminstruktørens vidneudsagn centralt.

Ifølge vidnet, der havde fulgt Madsen gennem et år, var hans opførsel i det hele taget usædvanlig den pågældende dag.

- Da vi interviewede ham 10. august, sagde han, at han muligvis var psykopat, siger filminstruktøren.

I situationen lagde hun ikke det store i hans udtalelser, men i dag hjemsøger interviewet hende konstant.

- Den begivenhed var slet ikke i mit ordforråd. Det var ikke noget, jeg kunne have forudset, siger den grådkvalte filminstruktør med henvisning til Kim Walls skæbne.

Instruktøren vurderer, at filmholdet forlod Raketmadsens Rumlaboratorium omkring klokken 17. Blot cirka to timer senere stævnede Madsen og Wall ud fra Refshaleøen i København i "UC3 Nautilus".

Med sig på turen havde Madsen blandt andet en sav, stropper, jernrør og flere tilspidsede skruetrækkere.

Alt sammen remedier, som ifølge anklagen blev brugt, da ubådskaptajnen i de efterfølgende timer bandt, mishandlede, dræbte og parterede sin svenske gæst. Kun parteringen har Madsen valgt at tilstå.

/ritzau/