OVERBLIK: Stenkastet der ødelagde en tysk familie

Krimi
Betonklodsdrabet: Far er invalid for livet (Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix)

På trods af dna-match fra flere stenkast er det ikke lykkedes politiet at finde Nelli Gosmanns drabsmand.

Den tyske familie Gosmann kørte en nat for to år siden hjem fra ferie i Sverige, da en sten blev kastet ud fra en motorvejsbro ved Fynske Motorvej, netop som familien var ved at passere.

Det ændrede familien for altid.

Den 33-årige mor, Nelli Gosmann, døde på stedet, den tre år ældre Andreas Gosmann fik alvorlige og varige men, mens parrets femårige søn, Alexander, slap med skrammer.

Politiet har ikke fundet stenkasteren. Det formodes, at der er tale om to personer, som står bag mindst tre stenkast fra motorvejsbroer ved Fynske Motorvej.

* 21. august 2016: Betonfliser på henholdsvis 30 kilo og 9,5 kilo kastes ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej på Fyn omkring klokken fire om natten. 33-årige Nelli Gosmann dør på stedet, hendes 36-årige mand kommer alvorligt til skade, mens deres femårige søn er næsten uskadt.

* 9. september 2017: En 40 kilo tung natursten kastes ned fra en motorvejsbro på Fynske Motorvej omkring klokken tre om natten. Føreren af en personbil når at undvige og kommer ikke til skade.

* 20. december 2017: En sten kastes ned fra en motorvejsbro omkring klokken et om natten. Den lander foran en personbil, der rammer ind i stenen. Føreren kommer ikke alvorligt til skade.

* Kort før juleaften 2017: Politiet offentliggør, at en række dna-spor fra sten, en dåse snustobak og gelænder på motorvejsbroen, hvor der blev kastet en sten ned fra i september, matcher dna fundet på sten fra tre hærværkssager fra bydelen Tarup i Odense.

Dna'et matcher dna på stenen, der slog Nelli Gosmann ihjel. Der er dna fra to personer, og politiet mener derfor, at der er tale om to gerningsmænd, der skal findes nær Tarup.

* Fyns Politi har modtaget flere end 1200 henvendelser i sagen, hvor der også er afhørt op mod 800 personer og foretaget 150 mundskrab.

* Ud over de tre nævnte episoder, som politiet mener hører sammen, har der været yderligere fire stenkast fra to motorvejsbroer på den samme strækning på Fyn. Den første sag stammer fra 2. august 2015, og alle sager er uopklarede.

Kilder: TV2, Ritzau.

/ritzau/