OVERBLIK: Se og Hør-sagen
Tys-tys-kilde får lov til at anke straf til Højesteret Foto: Kasper Palsnov/Scanpix
En stribe journalister og chefredaktører blev dømt for at benytte sig af tys-tys-kilde. Også kilden blev dømt.

EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen (R) er en af i alt 21 kendte danskere, der har stævnet Aller Media, to tidligere chefredaktører samt den såkaldte tys-tys-kilde med krav om godtgørelse.

Kravet er kommet i kølvandet på den såkaldte Se og Hør-sag, hvor oplysninger om kendtes brug af kreditkort blev misbrugt.

Retten i Lyngby har fredag afvist, at politikeren har krav på godtgørelse.

Få et overblik over Se og Hør-sagen her:

* I 2014 udkom romanen "Livet, det forbandede". Den er skrevet af tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

* I bogen beskriver han, hvordan en tys-tys-kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort.

* Kreditkortoperatøren Nets ligger i Ballerup, så Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen.

* Efterforskningen afdækkede ifølge politiet, at tys-tys-kilden som ansat ved Nets' underleverandør IBM havde misbrugt kollegers adgangskoder til at følge med i talrige kendissers gøren og laden.

* Løbende gav han oplysninger videre om 135 kendisser til Se og Hør. Bladet betalte ham til gengæld 10.000 kroner om måneden sort.

* I en tilståelsessag i august 2016 modtog Aller Media en bøde på ti millioner kroner. Tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov blev hver idømt seks måneders betinget fængsel.

* 24. november 2016 blev to tidligere chefredaktører, to journalister og tys-tys-kilden selv dømt. Straffene landede på mellem fire måneders betinget fængsel og halvandet års ubetinget fængsel.

* Tys-tys-kilden ankede som den eneste dommen til landsretten.

* Østre Landsret stadfæstede i august 2017 byrettens dom på halvandet års fængsel.

* 9. november sidste år gav Procesbevillingsnævnet tys-tys-kilden lov til at anke landsrettens dom til Højesteret, hvor sagen venter på at blive ført.

* 14. november 2017 kom det frem, at 21 kendte - heriblandt Morten Helveg Petersen og skuespillerne Mads Mikkelsen og Casper Christensen - stævner Aller Media, to tidligere chefredaktører samt tys-tys-kilden med krav om godtgørelse på i alt seks millioner kroner for den ulovlige overvågning.

* Morten Helveg Petersens sag er den første, der er blevet ført som følge af stævningen. Den startede 23. februar i Retten i Lyngby. Politikeren krævede en godtgørelse på 250.000 kroner.

/ritzau/